Кайтаз бюрек
Рецепта от: Максут Ашкар
1. В купичка сипете около половин чаша хладка вода и върху нея поръсете маята и захарта. Разбъркайте и оставете настрани за 5 минути.
2. В голяма купа сипете прясното мляко, водата и зехтина. Разбъркайте. Щом маята образува балончета по повърхността, добавете и нея. Започнете да добавят брашно малко по малко, като разбърквате с помощта на дървена лъжица или ръка. Щом се оформи тесто, извадете го върху набрашнения плот и го омесете. Поставете топката тесто в купата и я покрийте с кърпа. Оставете да втаса докато удвои обема си.
3. За пълнежа сипете каймата в купа. Добавете нарязаните лук и магданоз, пюрето от чушки, червения пипер, соса от нар и солта. Омесете добре.
4. Оформете втасалото тесто на руло върху плота. Разрежете рулото на две равни части. Вземете една част и я разрежете на две, а всяка част нарежете на още 4 части. С намазнени ръце разстегнете леко всяко парче тесто на малък правоъгълник, прегънете го няколко пъти, като пакетче.
5. Подредете така оформените няколкопластови квадратчета в добре намазана с олио тава. Върху всяко квадратче сложете от плънката, като хубаво я притиснете към тестото. Печете бюрека в предварително загрята фурна на 180 градуса, до златисто.
2. В голяма купа сипете прясното мляко, водата и зехтина. Разбъркайте. Щом маята образува балончета по повърхността, добавете и нея. Започнете да добавят брашно малко по малко, като разбърквате с помощта на дървена лъжица или ръка. Щом се оформи тесто, извадете го върху набрашнения плот и го омесете. Поставете топката тесто в купата и я покрийте с кърпа. Оставете да втаса докато удвои обема си.
3. За пълнежа сипете каймата в купа. Добавете нарязаните лук и магданоз, пюрето от чушки, червения пипер, соса от нар и солта. Омесете добре.
4. Оформете втасалото тесто на руло върху плота. Разрежете рулото на две равни части. Вземете една част и я разрежете на две, а всяка част нарежете на още 4 части. С намазнени ръце разстегнете леко всяко парче тесто на малък правоъгълник, прегънете го няколко пъти, като пакетче.
5. Подредете така оформените няколкопластови квадратчета в добре намазана с олио тава. Върху всяко квадратче сложете от плънката, като хубаво я притиснете към тестото. Печете бюрека в предварително загрята фурна на 180 градуса, до златисто.
Продукти
- За тестото:1 ч.ч. прясно мляко 1 ч.ч. вода 1 к.ч. зехтин 1 с.л. суха мая 1 ч.л. захар 1 кг брашно 1 ч.л. солЗа пълнежа:200 г агнешка кайма 1 с.л. едър лют червен пипер щипка сол 1 глава лук 1 с.л. пюре от чушки 1 с.л. сос от нар 0.5 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща