Кайсии с глазура от кокоски

Кайсии с глазура от кокоски

Начин на приготвяне:

1. Разрежете кайсиите на половинки и отстранете костилките им. Подредете кайсиите в тавичка с вътрешната част нагоре.
2. В тенджера сложете захарта със сметаната и ванилията. Оставете сместа да кипне и намалете котлона. Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте леко.
3. Върху всяка половинка кайсия поставете по 1 с.л. от сместа за кокоски. Печете десерта на 160 градуса 40 минути.
4. За лимоновия крем /силабъб/ разбийте сметаната с пудрата захар с помощта на миксер. Разбийте сместа, докато започне да се сгъстява, т.е. до полутечно състояние. Настържете кората на лимона и портокала. Добавете и рома. Може да замените алкохола с плодов сок. Разбъркайте. Оставете крема в хладилник за 30 минути.
5. Поднесете кайсиите с кокоски с лимонов крем.


За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 6 кайсии
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. течна сметана
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 ч.ч. кокосови стърготини

За лимоновия крем:

  • 1 ч.ч. течна сметана
  • 45 г пудра захар
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 1 портокал
  • настъргана кора
  • 30 мл бял ром

Свързани рецепти