Начин на приготвяне:
1. Разрежете кайсиите на половинки и отстранете костилките им. Подредете кайсиите в тавичка с вътрешната част нагоре.
2. В тенджера сложете захарта със сметаната и ванилията. Оставете сместа да кипне и намалете котлона. Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте леко.
3. Върху всяка половинка кайсия поставете по 1 с.л. от сместа за кокоски. Печете десерта на 160 градуса 40 минути.
4. За лимоновия крем /силабъб/ разбийте сметаната с пудрата захар с помощта на миксер. Разбийте сместа, докато започне да се сгъстява, т.е. до полутечно състояние. Настържете кората на лимона и портокала. Добавете и рома. Може да замените алкохола с плодов сок. Разбъркайте. Оставете крема в хладилник за 30 минути.
5. Поднесете кайсиите с кокоски с лимонов крем.
2. В тенджера сложете захарта със сметаната и ванилията. Оставете сместа да кипне и намалете котлона. Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте леко.
3. Върху всяка половинка кайсия поставете по 1 с.л. от сместа за кокоски. Печете десерта на 160 градуса 40 минути.
4. За лимоновия крем /силабъб/ разбийте сметаната с пудрата захар с помощта на миксер. Разбийте сместа, докато започне да се сгъстява, т.е. до полутечно състояние. Настържете кората на лимона и портокала. Добавете и рома. Може да замените алкохола с плодов сок. Разбъркайте. Оставете крема в хладилник за 30 минути.
5. Поднесете кайсиите с кокоски с лимонов крем.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
- 6 кайсии
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. течна сметана
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 3 ч.ч. кокосови стърготини
За лимоновия крем:
- 1 ч.ч. течна сметана
- 45 г пудра захар
- 1 лимон
- настъргана кора
- 1 портокал
- настъргана кора
- 30 мл бял ром