Кайсиев кейк
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Залейте сушените кайсии с гореща вода и ги оставете да престоят една нощ. Прецедете ги хубаво и ги нарежете на ситно.
2. Разбийте мекото масло със захарта и остърганата вътрешност на ванилията с помощта на миксер до пухкавост. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате. След това добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте. Сипете прясното мляко на струйка, без да спирате да разбивате. Добавете кайсиите към кексовата смес и разбъркайте с шпатула.
3. Намажете с масло правоъгълна форма за кекс и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес. Печете кекса 1 час в предварително загрята фурна на 170 градуса.
4. След като кекса изстине малко, извадете го от формата. Затоплете кайсиевия конфитюр с малко вода. Намажете кекса с помощта на четка. С ръка нанесете бадемите по кекса.
2. Разбийте мекото масло със захарта и остърганата вътрешност на ванилията с помощта на миксер до пухкавост. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате. След това добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте. Сипете прясното мляко на струйка, без да спирате да разбивате. Добавете кайсиите към кексовата смес и разбъркайте с шпатула.
3. Намажете с масло правоъгълна форма за кекс и я постелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес. Печете кекса 1 час в предварително загрята фурна на 170 градуса.
4. След като кекса изстине малко, извадете го от формата. Затоплете кайсиевия конфитюр с малко вода. Намажете кекса с помощта на четка. С ръка нанесете бадемите по кекса.
Продукти
- 250 г сушени кайсии 190 г брашно 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 1 шушулка ванилия 100 г меко масло 100 г захар 2 яйца 120 мл прясно млякоДопълнително:2 с.л. кайсиево сладко 100 г филирани бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад