Кайсиеви пантофки

Продукти

  • 1 лист бутер тесто 16 половинки кайсии от компот 100 г бадемова паста 1 яйце

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете току-що размразено бутер тесто на 8 квадрата. Направете разрези по дължина, но не до края, от всички страни на квадрата на 0.5 см от краищата. Наредете квадратите в тава, постлана с хартия за печене. Набодете с вилица средата на всеки квадрат.
  • 2. Поставете бадемова паста в средата на всеки квадрат, а отгоре по две половинки кайсии. Съединете двата краища на квадратчетата. Намажете пантофките отгоре с разбито яйце и ги оставете да престоят 10 минути. 3. Изпечете пантофките на 180 градуса за около 30 минути.

Свързани рецепти

Виж всички