Кафяви раци с бира и майонеза
Рецепта от: Адам Лайо
1. В голяма тенджера сипете 10 литра вода. Към нея добавете 2 с.л. сол и 2 с.л. захар. Пуснете стръковете копър без дръжките и разрязания наполовина лимон. Добавете и бирата. Захлупете и оставете водата да заври. Дръпнете от огъня.
2. Умъртвете раците по хуманен начин, като отстраните главните им нерви. Върнете тенджерата върху котлона и пуснете раците вътре - водата трябва да е гореща, но не да ври. Щом водата заври, дръпнете тенджерата от огъня и извадете раците.
3. За майонезата разтопете маслото на умерен огън докато се получи ореховокафяв цвят. Добавете олиото и пресипете сместа в купа, за да изстине.
4. Разбийте енергично жълтъците с щипка сол и лимонов сок. Добавете на тънка струйка маслото с олиото, при непрекъснато разбиване. Разбивайте докато сместа не се сгъсти и получите консистенция на емулсия.
5. Сервирайте топлите раци с кафява майонеза, хрупкав хляб и резени лимони.
Продукти
- 4 морски рака
- 2 с.л. сол
- 2 с.л. захар
- 1 бутилка тъмна бира
- 2 лимона
- 1 връзка копър
- За майонезата:
- 200 г масло
- 100 мл растително олио
- 2 жълтъка
- 2 с.л. лимонов сок
- щипка сол
- Допълнително:
- 2-3 лимона
- хляб
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне