Кафеен сладкиш с маскарпоне
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото разбийте с миксер маслото със захарта до гладкост. Добавете яйцето и продължете разбиването. Накрая добавете предварително смесените брашно и какао, като намалите на по-ниска скорост, за да не се разхвърчат. Щом се оформи тесто, извадете го на плота и леко го омесете. Увийте го в прозрачно фолио и го сплескайте. Оставете тестото в хладилник за 30 минути.
2. Намаслете дълга, правогълна, плитка форма с подвижно дъно /35х11см/. Разточете поотпусналото се вече тесто върху набрашнен плот. Разточвайте в дълга правоъгълна форма. Напаснете тестото по дъното и стените на формата и изрежете излишното. Надупчете на няколко места тесото, постелете парче хартия за печене и изсипете шепа боб върху нея. Печете блата 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
3. За ганаша сложете в тенджерка сметаната и разтворимото кафе да заврят. Накълцайте или настържете шоколада и го сложете в купа. Залейте го с врялата сметана. Разбъркайте до пълното му разтопяване. Разстелете ганаша върху плосък съд и го хокрийте с прозрачно фолио, за да изстине. След това го прехвърлете в пош със звездовиден накрайник.
4. Разбъркайте маскарпонето с пудрата захар на ръка. Разстелете крема върху изпечения блат. Шприцовайте розички от шоколадовия ганаш върху крема, плътно една до друга. Поръсете с пудра захар.
2. Намаслете дълга, правогълна, плитка форма с подвижно дъно /35х11см/. Разточете поотпусналото се вече тесто върху набрашнен плот. Разточвайте в дълга правоъгълна форма. Напаснете тестото по дъното и стените на формата и изрежете излишното. Надупчете на няколко места тесото, постелете парче хартия за печене и изсипете шепа боб върху нея. Печете блата 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
3. За ганаша сложете в тенджерка сметаната и разтворимото кафе да заврят. Накълцайте или настържете шоколада и го сложете в купа. Залейте го с врялата сметана. Разбъркайте до пълното му разтопяване. Разстелете ганаша върху плосък съд и го хокрийте с прозрачно фолио, за да изстине. След това го прехвърлете в пош със звездовиден накрайник.
4. Разбъркайте маскарпонето с пудрата захар на ръка. Разстелете крема върху изпечения блат. Шприцовайте розички от шоколадовия ганаш върху крема, плътно една до друга. Поръсете с пудра захар.
Продукти
- За тестото:200 г масло 100 г захар 1 яйце 250 г брашно 50 г какаоЗа шоколадовия ганаш:200 г натурален шоколад 240 мл течна сметана 1 с.л. разтворимо кафеЗа крема с маскарпоне:250 г маскарпоне 100 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери