1. Разбийте сметаната, с помощта на миксер, до 70% плътност и я поставете в хладилник.
2. Направете прясно кафе еспресо. Начукайте кафеените зърна в хаванче. Към еспресото добавете кафеения ликьор и начуканите зърна. Разрежете шушулката ванилия на две, по дължина, и остържете вътрешността и я добавете ъм сместа. Разбъркайте.
3. Сипете захарта в тенджерка заедно с 50 мл вода и оставете сместа да заври, като разбърквате докато захарта се разтопи.
4. Разбийте белтъците с помощта на миксер до образуване на пяна. Без да спирате разбиването, добавете горещия захарен сироп на тънка струйка и разбивайте до получаването на твърди върхове. Поставете белтъчния снягв хладилника за кратко.
5. Добавете битата сметана към белтъчната пяна. Разбърквайте внимателно с помощта на шпатула. След това сипете кафето с ликьора и смлените зърна и разбъркайте отново. Охладете муса за 20-30 минути.
6. В тенджерка затоплете замразените вишни заедно с 100 г захар и разбъркайте. Оставете сместа да изстине.
7. Разпределете кафеения мус в стъклени чаши и ги поставете в хладилник. Преди поднасяне гарнирайте муса с охладените вишни, парченца бисквити, кафени зърна и листенца прясна мента.

Продукти

  • 2 ч.ч. кафе еспресо 10 бр. кафени зърна 200 мл течна сметана 2 белтъка 0.5 шушулка ванилия 30 мл кафеен ликьор 50 г захар 150 г замразени вишни или от компот 100 г захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички