Кадън буду кюфте
1. Обелете и нарежете лука на ситно. Разтопете маслото в тиган и запържете лука в него, до прозрачност. Добавете половината кайма и я запържете, като бъркате непрекъснато, за да се раздели.
2. В купа сипете останалата сурова кайма и добавете варения ориз. Намачкайте сместа с пръсти, добавете яйцето и овкусете със сол, черен пипер и кимион. Добавете запържената кайма с лук и разбъркайте всичко много добре. Поставете сместа в хладилник за 30 минути.
3. В една чиния сипете брашното, а в друга разбийте яйцата. С мокри ръце оформете плоски, кръгли кюфтета. Всяко кюфте овалвайте първо в брашно, а след това в яйце.
4. Загрейте 2 пръста олио в тиган и изпържете кюфтетата от двете страни, до златисто. Извадете ги върху кухненска хартия.
5. Сервирайте кюфтетата с млечен сос с печени чушки.

Продукти

  • 1 глава лук 1 с.л. масло 500 г телешка кайма 1 ч.ч. сварен дългозърнест ориз 1 яйце сол и черен пипер щипка смлян кимион 1 ч.ч. брашно 2 яйца олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички