1. Сложете спагетите дасе варят в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета.

2. Отделете листата на кейла и ги измийте. Накъсайте ги на едро.

3. В хаванче счукайте зърната черен пипер, не много фино.

4. Добавете листата кейл при спагетите през последните 4 минути от варенето.

5. В тиган разтопете маслото на умерен огън. Добавете счукания черен пипер и го запържете. Добавете 1 черпак от водата от варенето на спагетите и разбъркайте. Пресипете соса в голяма купа и добавете фино настърганото сирене пекорино. Разбъркайте и добавете още вода от варенето толкова, колкото да се получи кремообразен и гладък сос.

6. Добавете прецедените спагети и листа кейл в купата и разбъркайте много добре.

7. Сервирайте пастата в дълбоки чинии, поръсена с малко пекорино и черен пипер.

Продукти

  • 200 г спагети
  • 150 г кейл
  • 20 г безсолно масло
  • 2 ч.л. черен пипер на зърна
  • 80 г пекорино

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички