"Качо е пепе" с кейл
Рецепта от: Донал Скиан
1. Сложете спагетите дасе варят в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета.
2. Отделете листата на кейла и ги измийте. Накъсайте ги на едро.
3. В хаванче счукайте зърната черен пипер, не много фино.
4. Добавете листата кейл при спагетите през последните 4 минути от варенето.
5. В тиган разтопете маслото на умерен огън. Добавете счукания черен пипер и го запържете. Добавете 1 черпак от водата от варенето на спагетите и разбъркайте. Пресипете соса в голяма купа и добавете фино настърганото сирене пекорино. Разбъркайте и добавете още вода от варенето толкова, колкото да се получи кремообразен и гладък сос.
6. Добавете прецедените спагети и листа кейл в купата и разбъркайте много добре.
7. Сервирайте пастата в дълбоки чинии, поръсена с малко пекорино и черен пипер.
Продукти
- 200 г спагети
- 150 г кейл
- 20 г безсолно масло
- 2 ч.л. черен пипер на зърна
- 80 г пекорино
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет