Качамак с горски гъби и луканка
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За гъбите загрейте олиото и ги запържете до златисто от всички страни. Добавете счуканата скилидка чесън, клонката розмарин, маслото, сол и черен пипер на вкус, както и балсамовия оцет. Гответе още 2-3 минути. Готовите гъби поръсете с нарязан на ситно магданоз.
2. Нарежете луканката на филийки и я запържете на сух тиган. Трябва да стане златиста и хрупкава, отцедете върху салфетка. Накълцайте.
3. За качамака в тенджера кипнете млякото заедно с 500 мл вода, добавете маслото, сол и пипер на вкус, изсипете царевичния грис за качамак и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от котлона и смесете с крем сиренето и настъргания пармезан.
4. Сервирайте качамака, гарниран с гъбите и луканката. Поръсете с трюфел олио.
2. Нарежете луканката на филийки и я запържете на сух тиган. Трябва да стане златиста и хрупкава, отцедете върху салфетка. Накълцайте.
3. За качамака в тенджера кипнете млякото заедно с 500 мл вода, добавете маслото, сол и пипер на вкус, изсипете царевичния грис за качамак и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от котлона и смесете с крем сиренето и настъргания пармезан.
4. Сервирайте качамака, гарниран с гъбите и луканката. Поръсете с трюфел олио.
Продукти
- За качамака:200 г царевичен грис за качамак 50 г пармезан 500 мл прясно мляко 175 г крем-сирене 50 г краве масло сол и черен пипер600 г замразени горски гъби 200 г луканка 1 скилидка чесън 1 стрък розмарин 1 с.л. балсамов оцет 80 г краве масло 30 мл олио 4 стръка магданоз сол и черен пипер трюфелово олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки