Начин на приготвяне:

1. За гъбите загрейте олиото и ги запържете до златисто от всички страни. Добавете счуканата скилидка чесън, клонката розмарин, маслото, сол и черен пипер на вкус, както и балсамовия оцет. Гответе още 2-3 минути. Готовите гъби поръсете с нарязан на ситно магданоз.

2. Нарежете луканката на филийки и я запържете на сух тиган. Трябва да стане златиста и хрупкава, отцедете върху салфетка. Накълцайте.

3. За качамака в тенджера кипнете млякото заедно с 500 мл вода, добавете маслото, сол и пипер на вкус, изсипете царевичния грис за качамак и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от котлона и смесете с крем сиренето и настъргания пармезан.

4. Сервирайте качамака, гарниран с гъбите и луканката. Поръсете с трюфел олио.

Продукти

За качамака:

  • 200 г царевичен грис за качамак
  • 50 г пармезан
  • 500 мл прясно мляко
  • 175 г крем-сирене
  • 50 г краве масло
  • сол и черен пипер

  • 600 г замразени горски гъби
  • 200 г луканка
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък розмарин
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 80 г краве масло
  • 30 мл олио
  • 4 стръка магданоз
  • сол и черен пипер
  • трюфелово олио

Свързани рецепти