Кабинетен пудинг
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В купа смесете нарязания на кубчета кекс и ябълки. /Вместо ябълки може да използвате къпини или пък ананас./ Добавете предварително накиснатите за 15 минути в ром стафиди и начупените горчиви сладки. Разбъркайте всичко хубаво.
2. Разбийте захарта с млякото, а след това добавете и яйцата.
3. Намаслете хубаво форма за кекс и я поръсете с ванилова захар. Изсипете първо сухите продукти и ги залейте с яйчената смес. Разтръскайте формата, за да се разпредели течната смес и я покрийте с алуминиево фолио. Сложете пудинга в тава с гореща вода и го печете час и половина в предварително загрята на 190 градуса фурна.
4. След като изстине обърнете наобратно пудинга в поднос. Смесете в тенджерка кайсиевия конфитюр и водата докато сместа стане гладка. Намажете със сместа пудинга отгоре.
Продукти
- 2 ябълки
- 4 резена маслен кекс
- 75 г стафиди
- 100 мл ром
- 6 бисквити амарети
- 75 г захар
- 1 с.л. ванилова захар
- 250 мл прясно мляко
- 3 яйца
- 300 г конфитюр от кайсии
- 200 мл вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене