Начин на приготвяне:

1. Отделете белтъците от жълтъците в отделни купи. Белтъците разбийте с щипка сол, до пухкавост. Жълтъците разбийте с млякото.
2. разтопете маслото в тиган и добавете капка олио. Изпържете първо белтъците, като омлет. За да не го обръщате, го захлупете, докато хване коричка. Извадете го в чиния.
3. Изпържете жълтъците, като омлет. Извадете го върху белия омлет. Прехвърлете ги върху парче алуминиево фолио. По дължина подредете ленти чушки и листа зелена салата. Навийте на хлабаво руло и оставете за известно време рулото.
4. Нарежете доматите на кубчета и ги смесете с нарязан магданоз в купичка. Овкусете със сол, балсамов оцет и зехтин. Разбъркайте.
5. Нарежете яйченото руло на парчета. Хлябът нарежете на половинки. Върху филийка хляб сложете от доматената салса, а върху нея яйчено рулце. Поднесете за закуска.

Продукти

  • 4 яйца
  • 100 мл прясно мляко
  • 20 г масло
  • олио
  • 1 червена чушка
  • 4 листа зелена салата
  • 4 филии бял хляб
  • 1 домат
  • 0.5 връзка магданоз
  • балсамов оцет
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Свързани рецепти