Яйчени мъфини

Яйчени мъфини

Начин на приготвяне:

1. Нарежете доматите и гъбите. Намаслете добре гнездата на форма за мъфини.
2. Накъсайте измитите и подсушени листа спанак, като ги разпределите в гнездата. Върху тях разпределете домати и гъби. Най-отгоре разпределете листа кориандър.
3. Разбийте яйцата заедно с млякото в купа, овкусете с кимион, сол и черен пипер. Разбъркайте. залейте зеленчуците във всяко гнездо със сместа, малко под ръба.
4. Поръсете с настъргано сирене грюер. Печете мъфините в предварително загрята фурна на 175 градуса за 7-10 минути, докато се надигнат.
5. Разрежете авокадо на половина. Отстранете костилката. направете разрези по дължина във всяка половина и го издълбайте с лъжица в чиния.
6. Сервирайте по 3 яйчени мъфина на човек, гарнирани с резени авокадо, поръсени със сол и черен пипер.

Продукти

  • 6 яйца
  • 1 ч.ч. пълномаслено прясно мляко
  • 2 домата
  • 200 г гъби
  • 0.5 връзка пресен кориандър
  • шепа спанак
  • 2 ч.ч. настъргано сирене грюер
  • сол и бял пипер
  • авокадо

Свързани рецепти