Яйчени сладки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост.
2. Смесете брашното със солта и разбъркайте. Добавете бакпулвера и настърганата лимонова кора.
3. Добавете сухите продукти към разбитите яйца. Разбъркайте леко с помощта на шпатула. Не прекалявайте с бъркането, за да не се загуби въздушността на сместа.
4. В плоска тава, постлана с хартия за печене оформете сладките с помощта на супена лъжица. Оставете достатъчно място между сладките, защото те ще увеличат площта си. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути. Ако ги оставите по-дълго време, те ще станат твърди.
2. Смесете брашното със солта и разбъркайте. Добавете бакпулвера и настърганата лимонова кора.
3. Добавете сухите продукти към разбитите яйца. Разбъркайте леко с помощта на шпатула. Не прекалявайте с бъркането, за да не се загуби въздушността на сместа.
4. В плоска тава, постлана с хартия за печене оформете сладките с помощта на супена лъжица. Оставете достатъчно място между сладките, защото те ще увеличат площта си. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути. Ако ги оставите по-дълго време, те ще станат твърди.
Продукти
- 2 яйца 100 г захар 1 лимон настъргана кора 100 г брашно 0.5 ч.л. бакпулвер щипка сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо