Яхния с пиле, домати и резене

Яхния с пиле, домати и резене

Начин на приготвяне:

1. Поръсете бутчетата със сол и черен пипер и от двете страни. Загрейте тенджера с малко зехтин в нея. Запържете бутчетата, от двете страни, като първо ги поставите откъм кожата, до златисто кафяво.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно. Почистете главата фенел от външния му по-твърд слой и го нарежете на тънки полумесеци.
3. Извадете пилето от тенджерата и излейте повечето мазнина в купичка. В останалата мазнина запържете лука, чесъна, фенела и разбъркайте. Добавете доматите, лютата печена чушка и подправките. С нож отрежете едно парче портокалова кора и го пуснете в яхнията. Излейте бульона и оставете сместа да заври.
4. Върнете пилето в тенджерата, да е покрито с течност. Намалете огъня, захлупете тенджерата и оставете яхнията да къкри 25 минути. Накрая добавете меда и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте.
5. За хрупкавата салата към яхнията нарежете ябълката на много тънки филийки. Сложете ги в купа, добавете кресона и листата цикория. За дресинга смесете горчицата и оцета и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте хубаво и залейте салатата със сместа.

Продукти

За салатата:

  • 0.5 ябълка Грейни Смит
  • кресон
  • 1 глава цикория
  • 1 ч.л. горчица
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 2 с.л. зехтин
  • 8 цели пилешки бутчета
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава фенхел
  • 0.5 ч.л. семена от резене
  • 0.5 ч.л. шафран
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 400 г консервирани домати
  • 500 мл пилешки бульон
  • 1 печена люта чушка
  • 2 ч.л. мед
  • сол и черен пипер
  • 1 шепа нарязан магданоз
  • 0.5 портокал
  • кора

Свързани рецепти