Начин на приготвяне:

1. За кексовото тесто разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер до изсветляване. Добавете брашното, бакпулвера, розовата боя и предварително разтопеното и изстинало масло. Разбъркайте с помощта на шпатула до гладкост.
2. Намаслете правоъгълна тавичка и постелете дъното и стените и с хартия за печене. Изсипете сместа за кекс и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути Оставете кекса да изстине добре.
3. За пълнежа сипете в купа мекото масло и пудрата захар и ги разбийте с помощта на миксер, до гладкост. Добавете крем-сиренето, боята и ягодовия концентрат и разбийте отново.
4. Изтържете горната коричка на кекса. Натрошете кекса на трохи. Към тях добавете приготвения ягодов пълнеж и разбъркайте. Оформете еднакви топчици от сместа. Всяка топчица забучете на клечка.
5. Начупете белия шоколад и го разтопете на водна баня.
6. Намажете всяка топчица с разтопения шоколад. Поръсете със стрити сушени боровинки и разноцветни захарни пръчици. Поставете тортичките в хладилник за кратко, за да се стегнат.

Продукти

За кекса:

  • 4 яйца
  • 300 г захар
  • 350 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 175 мл прясно мляко
  • 100 г разтопено масло

За пълнежа:

  • 250 мл ягодово пюре
  • 1 ч.л. розова боя за хранителни цели
  • 45 г меко масло
  • 1.5 с.л. крем-сирене
  • 1.5 с.л. пудра захар

Допълнително:

  • 200 г бял шоколад
  • сушени боровинки
  • разноцветни захарни пръчици

Свързани рецепти