Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ягодови тортички на клечка

категория 0/5
1. За кексовото тесто разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер до изсветляване. Добавете брашното, бакпулвера, розовата боя и предварително разтопеното и изстинало масло. Разбъркайте с помощта на шпатула до гладкост.
2. Намаслете правоъгълна тавичка и постелете дъното и стените и с хартия за печене. Изсипете сместа за кекс и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути Оставете кекса да изстине добре.
3. За пълнежа сипете в купа мекото масло и пудрата захар и ги разбийте с помощта на миксер, до гладкост. Добавете крем-сиренето, боята и ягодовия концентрат и разбийте отново.
4. Изтържете горната коричка на кекса. Натрошете кекса на трохи. Към тях добавете приготвения ягодов пълнеж и разбъркайте. Оформете еднакви топчици от сместа. Всяка топчица забучете на клечка.
5. Начупете белия шоколад и го разтопете на водна баня.
6. Намажете всяка топчица с разтопения шоколад. Поръсете със стрити сушени боровинки и разноцветни захарни пръчици. Поставете тортичките в хладилник за кратко, за да се стегнат.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Сара Ла Фонтейн