1. За кексовото тесто разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер до изсветляване. Добавете брашното, бакпулвера, розовата боя и предварително разтопеното и изстинало масло. Разбъркайте с помощта на шпатула до гладкост.
2. Намаслете правоъгълна тавичка и постелете дъното и стените и с хартия за печене. Изсипете сместа за кекс и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути Оставете кекса да изстине добре.
3. За пълнежа сипете в купа мекото масло и пудрата захар и ги разбийте с помощта на миксер, до гладкост. Добавете крем-сиренето, боята и ягодовия концентрат и разбийте отново.
4. Изтържете горната коричка на кекса. Натрошете кекса на трохи. Към тях добавете приготвения ягодов пълнеж и разбъркайте. Оформете еднакви топчици от сместа. Всяка топчица забучете на клечка.
5. Начупете белия шоколад и го разтопете на водна баня.
6. Намажете всяка топчица с разтопения шоколад. Поръсете със стрити сушени боровинки и разноцветни захарни пръчици. Поставете тортичките в хладилник за кратко, за да се стегнат.

Продукти

  • За кекса:4 яйца 300 г захар 350 г брашно 2 ч.л. бакпулвер 175 мл прясно мляко 100 г разтопено маслоЗа пълнежа:250 мл ягодово пюре 1 ч.л. розова боя за хранителни цели 45 г меко масло 1.5 с.л. крем-сирене 1.5 с.л. пудра захарДопълнително:200 г бял шоколад сушени боровинки разноцветни захарни пръчици

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички