Ягодови тортички
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За блата разбийте белтъците със захарта до получавенот на твърди върхове, с помощта на миксер. Добавете жълтъците и разбъркайте с помощта на шпатула. Добавете брашното и нишестето и разбъркайте отново.
2. Разстелете сместа на слой с дебелина 1 см върху лист хартия за печене върху плота. Поставете листа в голяма тава. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 8 минути.
3. В тавичка, върху лист хартия смесете филираните бадеми с белтъка и захарта. Хубаво ги претрийте с ръце. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
4. За крема разбийтев купичка жълтъците с малко студено ягодово пюре и брашното на гладка кашичка. Останалото ягодово пюре сипете втенджерка със захарта и оставете да заври. Добавете го към жълтъците, като бъркате енергично. След това върнете сместа в тенджерката и варете крема няколко минути, като бъркате енергично. Щом кремът се сгъсти, го разстелете върху изплакнат метален поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
5. Разбийте маслото с пудрата захар с помощта на миксер, до пухкавост. разбъркайте охладения ягодов крем и го добавете на порции към маслената смес, като разбивате.
6. Върху плота постелете два големи листа прозрачно фолио един върху друг. Обърнете блата върху тях и отлепете хартията от него. върху блата сипете крема и го разнесете равномерно по цялата му повърхност. Навийте на руло внимателно, по дължина. След това увийте рулото във фолиот, като го стегнете добре, като бонбон. Поставете рулото във фризер за 30 минути.
7. Отвийте рулото и го нарежете на дебели парчета. Подредете ги върху поднос изправени. Шприцовайте предварително разбита сметана със захар под формата на куличка върху всяка тортичка. Украсете с половинки ягоди.
8. В купа смесете сладко от ягоди с малко вода и разбъркайте. С помощта на четка намажете ягодите, за блясък. Поръсете със запечени филирани бадеми.
2. Разстелете сместа на слой с дебелина 1 см върху лист хартия за печене върху плота. Поставете листа в голяма тава. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 8 минути.
3. В тавичка, върху лист хартия смесете филираните бадеми с белтъка и захарта. Хубаво ги претрийте с ръце. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
4. За крема разбийтев купичка жълтъците с малко студено ягодово пюре и брашното на гладка кашичка. Останалото ягодово пюре сипете втенджерка със захарта и оставете да заври. Добавете го към жълтъците, като бъркате енергично. След това върнете сместа в тенджерката и варете крема няколко минути, като бъркате енергично. Щом кремът се сгъсти, го разстелете върху изплакнат метален поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
5. Разбийте маслото с пудрата захар с помощта на миксер, до пухкавост. разбъркайте охладения ягодов крем и го добавете на порции към маслената смес, като разбивате.
6. Върху плота постелете два големи листа прозрачно фолио един върху друг. Обърнете блата върху тях и отлепете хартията от него. върху блата сипете крема и го разнесете равномерно по цялата му повърхност. Навийте на руло внимателно, по дължина. След това увийте рулото във фолиот, като го стегнете добре, като бонбон. Поставете рулото във фризер за 30 минути.
7. Отвийте рулото и го нарежете на дебели парчета. Подредете ги върху поднос изправени. Шприцовайте предварително разбита сметана със захар под формата на куличка върху всяка тортичка. Украсете с половинки ягоди.
8. В купа смесете сладко от ягоди с малко вода и разбъркайте. С помощта на четка намажете ягодите, за блясък. Поръсете със запечени филирани бадеми.
Продукти
- За блата:3 белтъка 100 г захар 5 жълтъка 80 г брашно 20 г царевично нишестеЗа крема:250 мл ягодово пюре 2 жълтъка 50 г захар 2 с.л. брашно 250 г меко масло 60 г пудра захарЗа топинга:120 г филирани бадеми 80 г захар 1 белтъкДопълнително:500 мл течна сметана 100 г захар 500 г ягоди 3 с.л. сладко от ягоди
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери