Ягодов сладкиш "Клетниците"
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте белтъците с 40 г захар на твърда пяна. В купа смесете смлените бадеми с останалата захар и брашното. Добавете сухите продукти към разбитите белтъци на две части, като разбърквате внимателно с шпатула.
2. Разстелете сместа за блата в плоска тава, постлана с хартия за печене на равномерен пласт, с дебелина 2 см. Печете блата в предварително загрята фурна на 190 градуса 15 мниути.
3. Направете сладкарски крем, но вместо мляко използвайте ягодово пюре /пасирайте пресни ягоди/.
4. Разбийте маслото с пудрата захар до пухкава смес с помощта на миксер. Разбъркайте студения ягодов сладкарски крем и го добавете към маслената смес, без да спирате да разбивате. Бъркайте до хомогенност.
5. Отлепете блата от хартията за печене и го разрежете на две половини, напречно. Нанесете 3/4 от ягодовия крем върху едното парче блат. Захлупете с другото парче блат и нанесете останалия крем. Нарежете ягодите на тънки филбийки и ги подредете върху крема, плътно една до друга. Поръсете съвсем леко с пудра захар.
2. Разстелете сместа за блата в плоска тава, постлана с хартия за печене на равномерен пласт, с дебелина 2 см. Печете блата в предварително загрята фурна на 190 градуса 15 мниути.
3. Направете сладкарски крем, но вместо мляко използвайте ягодово пюре /пасирайте пресни ягоди/.
4. Разбийте маслото с пудрата захар до пухкава смес с помощта на миксер. Разбъркайте студения ягодов сладкарски крем и го добавете към маслената смес, без да спирате да разбивате. Бъркайте до хомогенност.
5. Отлепете блата от хартията за печене и го разрежете на две половини, напречно. Нанесете 3/4 от ягодовия крем върху едното парче блат. Захлупете с другото парче блат и нанесете останалия крем. Нарежете ягодите на тънки филбийки и ги подредете върху крема, плътно една до друга. Поръсете съвсем леко с пудра захар.
Продукти
- За блатовете:7 белтъка 240 г захар 200 г бадемово брашно 40 г брашноЗа ягодовия крем:250 мл ягодово пюре 75 г захар 2 жълтъка 1 с.л. брашно 60 г пудра захар 250 г маслоДопълнително:250 г ягоди пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк