Ягодов шейк
1. За сиропа сложете в тенджерка ягодите заедно със захарта и водата. Разполовете шушулката ванилия по дължина и остържете вътрешността и. Добавете ванилиятаи разбъркайте докато захарта се разтопи и ягодите омекнат.
2. В блендер сложете ваниловия сладолед, крема сиренето и прясното мляко. Добавете 100 мл от изстиналия ягодов сироп и разбъркайте добре.
3. Пресипете шейка във високи стъклени чаши. Поръсете с тънка струйка ягодов сироп.
4. На клечка набучете бели и розови бонбони маршмелоу, завършете с прясна ягодка. Потопете клечката в шейка и поднесете със сламка.

Продукти

  • За ягодовия сироп:150 г пресни или замразени ягоди 150 г захар 100 мл вода 0.5 шушулка ванилияЗа шейка:4 топки ванилов сладолед 100 мл прясно мляко 2 с.л. крема сирене 100 мл ягодов сиропДопълнително: бонбони маршмелоу пресни ягоди

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички