Начин на приготвяне:

1. Разбийте рикотата със захарта и ванилията. След това прибавете заквасената сметана и разбъркайте.
2. Разтопете маслото в тигана, сипете кафявата захар, щом започне да се карамелизира, прибавете овесени ядки и наситнения шам-фъстък. Когато се карамелизират, дръпнете от огъня и оставете да изстинат.
3. Нарежете ягодите на филийки. Облепете стените на чаши за уиски със средните парчета ягоди. Сложете от крема, след това от карамелизираните ядки, отново прибавете пласт крем, накрая украсете с парченца ягоди, поръсете със суров шамфъстък и листенца мента.

Продукти

  • 250 г рикота
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 3 с.л. захар
  • 1 пакетче ванилия
  • 6 ягоди
  • 1 с.л. ядки шам-фъстък
  • 20 г масло
  • 2 с.л. кафява захар
  • 3 с.л. фини овесени ядки

Свързани рецепти