Ябълково-малиново сорбе

Ябълково-малиново сорбе

Начин на приготвяне:

1. Обелете и наржете ябълките на малки кубчета. Сложете ги в купа и настържете върху тях кората на 1 лимон. Добавете ¼ ч.ч. лимонов сок и 2 ½ ч.ч. кристална захар и разбъркайте. Поставете купата във фризер за 2 часа.
2. В блендер поставете малините и къпините /или бойсен - хибрид между малини и къпини/ заедно с 2 ½ ч.ч. захар, ¼ ч.ч. лимонов сок и настърганата кора на 1 лимон. Добавете ликьор от касис и смелете до гладкост. Пресипете сместа в купа и я сложете във фризер за 2 часа.
3. Пресипете замръзналите ябълки в блендер, добавете калвадос и смелете до гладка смес. Върнете пасираните ябълки във фризер за още 2 часа.
4. Сервирайте топка ябълково и топка малиново-къпиново сорбе.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 8 зелени ябълки
  • 2 лимона
  • настъргана кора
  • 0.5 ч.ч. лимонов сок
  • 5 ч.ч. захар
  • 500 г малини
  • 500 г къпини
  • 2 с.л. ликьор от касис
  • 2 с.л. калвадос

Свързани рецепти