Ябълково-канелени мъфини

Ябълково-канелени мъфини

Начин на приготвяне:

1. Тиквата трябва да е изпечена обелена, на парченца, поръсена с малко олио. Пюрирайте изпечената тиква.
2. Изтискайте сока на лимона и го сложете в голяма купа. Обелете и почистете 2 малки, твърди ябълки. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в купата с лимоновия сок. Разбъркайте добре.
3. В друга купа разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, докато сместа удвои обема си. Добавете пюрираната тикваи разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете оризовото брашно, смлените бадеми и олиото и разбъркайте отново, до хомогенност. Добавете тиквените семки, канелата, бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте.
4. Добавете кубчетата яъблки, като ги изписквате с ръка. Разбъркайте.
5. Разпределете сместа в картонени формички и ги подредете в тава. Поставете тънко резенче ябълка във всяко кексче. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 30 минути. Докато са топли, ги поръсете с малко пудра захар.
Сервирайте мъфините за закуска.

Продукти

  • 2 яйца
  • 120 г светлокафява захар
  • 200 г пюре от печена тиква
  • 100 г оризово брашно
  • 100 г фино смлени бадеми
  • 1 с.л. канела
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 0.5 ч.л. сода бикарбонат
  • щипка сол
  • 2 ябълки
  • 1 лимон
  • сок
  • 2 с.л. сурови белени тиквени семки

Свързани рецепти