1. Почистете ябълките от семките и кората и ги нарежете на едри кубчета. Сложете ги в тиган и добавете маслото, коняка, захарта и меда. Гответе ябълките, докато започнат да се карамелизират.
2. През това време нарежете ядките и кайсиите на едро. Прибавете ги при вече карамелизираните ябълки, разбъркайте и настържете лимоновата кора. Дръпнете съда от огъня и оставете плънката да се охлади.
3. Разбийте маслото, захарта и ванилията, с помощта на тел, до кремообразност. Добавете яйцето, разбъркайте и постепенно добавяйте брашното, като бъркате, до получаването на топка тесто.
4. Разстелете с пръсти тестото в малки формички за тарталети. Сипете от плънката във всяка формичка. Печете тарталетите в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути. Щом извадите тарталетите от формичките, поръсете с пудра захар.

Продукти

  • За тестото:200 г меко масло 1 яйце 70 г пудра захар 300 г брашно 1 пакетче ванилияЗа пълнежа:4 големи ябълки 30 г масло 2 с.л. кафява захар 2 с.л. течен мед 0.5 лимон настъргана кора 150 г ядки 1 с.л. коняк 0.5 ч.ч. сушени кайсии

Начин на приготвяне: