Ябълков тарт в тиган
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Загрейте чугунен тиган върху котлона. Обелете ябълките и ги нарежете на резени. Разтопете маслотои добавете резените ябълки. Поръсете с канела и разбъркайте. Добавете меласата, разбъркайте и гответе 5 минути. Дръпнете тигана от котлона, полейте ябълкитес калвадос или сайдер и ги оставете да изстинат.
2. За тестото разтворете маята в малко хладка водичка, до получаването на кашичка. Разбийте мекото масло с меда с помощта на миксер. Добавете брашното и продължете да разбърквате. Добавете маята, а след това и яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате. Щом тестото стане гладко, изсипете го върху изстиналите ябълки и го разстелете. Оставете тигана на топло, за да втаса тестото за 30 минути.
3. Печете тарта в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути. След като го извадите, поръсете с малко пудра захар.
4. В купа смесете добре сметаната и маскарпонето.
5. Поднесете ябълковия тарт направо с тигана. Отрежете триъгълно парче от тарта, обърнете го с ябълковия пълнеж нагоре в чиния и гарнирайте с лъжица крем от сметана и маскарпоне.
2. За тестото разтворете маята в малко хладка водичка, до получаването на кашичка. Разбийте мекото масло с меда с помощта на миксер. Добавете брашното и продължете да разбърквате. Добавете маята, а след това и яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате. Щом тестото стане гладко, изсипете го върху изстиналите ябълки и го разстелете. Оставете тигана на топло, за да втаса тестото за 30 минути.
3. Печете тарта в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути. След като го извадите, поръсете с малко пудра захар.
4. В купа смесете добре сметаната и маскарпонето.
5. Поднесете ябълковия тарт направо с тигана. Отрежете триъгълно парче от тарта, обърнете го с ябълковия пълнеж нагоре в чиния и гарнирайте с лъжица крем от сметана и маскарпоне.
Продукти
- За тестото:200 г брашно 0.5 пакетче суха мая 70 г масло 1 ч.л. мед 5 яйцаЗа ябълките:2 ябълки Елстар 30 г масло щипка канела 1 с.л. ябълкова меласа 1 капачка калвадосДопълнително:50 г заквасена сметана 150 г сирене маскарпоне
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери