Ябълков сладкиш
1. Обелете и нарежете ябйлките на кубчета. Сложете ги в купа и добавете към тях нарязаните ядки и канелата. Разбъркайте добре.
2. Разбийте маслото със захарта, с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Накрая добавете брашното и бъркайте до получаването на хомогенна смес.
3. Добавете ябълките към кексовото тесто и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
4. Намажете с масло дъното и стените на квадратна тавичка /21х21 см/ и постелете хартия за печене. Изсипете сместа в тавичката и я заравнете. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса 50 минути. Оставете сладкиша да изстине добре.
5. За топинга разбъркайте на ръка маскарпонето с пудрата захар. Нанесете равномерно топинга по цялата повърхност на сладкиша и загладете. Поръсете с канела. Нарежете сладкиша на еднакви правоъгълни парчета.

Продукти

  • За сладкиша:150 г белени лешници 50 г белени бадеми 2 ябълки 1 ч.л. канела 200 г меко масло 265 г захар 3 яйца 225 г брашноЗа топинга:140 г пудра захар 250 г маскарпоне 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички