Ябълков крамбъл
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. За тестото разбийте мекото масло със захарта, с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете яйцата и разбийте отново. Добавете сметаната и ваниловия екстракт и разбийте. Добавете брашното, бакпулвера, сода, солта и канелата. Разбийте до хомогенност.
2. За пълнежа смесете с ръце нарязаното на кубчета масло със захарта. Добавете канелата и брашното - между 100 и 200 г. Разбъркайте и поставете купата във фризер, за да се стегне сместа.
3. Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета.
4. Намажете с масло форма с подвижно дъно и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете половината тесто за сладкиша. Върху него начупете на парченца студения пълнеж от масло, захар и брашно. След това разпръснете половината нарязани ябълки и половината марципан, начупен на парченца. Изсипете останалото тесто, върху него парченцата ябълки, върху тях начупените пълнеж и марципан. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса 40-45 минути.
5. За глазурата сипете в купичка пудрата захар и добавете към нея кленовия сироп на струйка, като разбърквате енергично. Пресипете глазурата в шприц или в найлоново пликче. Отрежете края му тънко и покрийте сладкиша с глазурата. Оставете да престои 10-15 минути и поднесете.
2. За пълнежа смесете с ръце нарязаното на кубчета масло със захарта. Добавете канелата и брашното - между 100 и 200 г. Разбъркайте и поставете купата във фризер, за да се стегне сместа.
3. Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета.
4. Намажете с масло форма с подвижно дъно и постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете половината тесто за сладкиша. Върху него начупете на парченца студения пълнеж от масло, захар и брашно. След това разпръснете половината нарязани ябълки и половината марципан, начупен на парченца. Изсипете останалото тесто, върху него парченцата ябълки, върху тях начупените пълнеж и марципан. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса 40-45 минути.
5. За глазурата сипете в купичка пудрата захар и добавете към нея кленовия сироп на струйка, като разбърквате енергично. Пресипете глазурата в шприц или в найлоново пликче. Отрежете края му тънко и покрийте сладкиша с глазурата. Оставете да престои 10-15 минути и поднесете.
Продукти
- За тестото:200 г меко масло 300 г захар 3 яйца 200 г заквасена сметана 1 с.л. ванилов екстракт 500 г брашно 1 ч.л. бакпулвер щипка сода бикарбонат щипка сол 1 ч.л. канелаЗа пълнежа:3 с.л. студено масло 100 г кафява захар 1 ч.л. канела 120 г брашно4 ябълки 50 г бадемов марципанЗа глазурата:200 г пудра захар 100 г кленов сироп
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол