Ябълков кейк с подправки
1. Обелете и нарежете три големи ябълки, от какъвто сорт искате, и ги нарежете на резени.
2. Разтопете маслото и щом това стане, изключете котлона и добавете резените ябълки. Добавете и захарта, разбъркайте.
3. Разбийте леко яйцата на ръка и ги добавете и тях при останалите продукти. Разбъркайте.
4. Добавете брашното, содата, солта, канелата, стафидите и орехите. Разбъркайте.
5. Намажете с масло кръгла дълбока форма и изсипете сместа в нея. Печете кейка 1 час и 20 минути на 150 градуса.

Продукти

  • 3 ябълки 250 г масло 2 ч.ч. захар 2 яйца 2.5 ч.ч. брашно 2 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. сол 3 ч.л. канела 1 ч.ч. стафиди 1 шепа орехи

Начин на приготвяне: