Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете три големи ябълки, от какъвто сорт искате, и ги нарежете на резени.
2. Разтопете маслото и щом това стане, изключете котлона и добавете резените ябълки. Добавете и захарта, разбъркайте.
3. Разбийте леко яйцата на ръка и ги добавете и тях при останалите продукти. Разбъркайте.
4. Добавете брашното, содата, солта, канелата, стафидите и орехите. Разбъркайте.
5. Намажете с масло кръгла дълбока форма и изсипете сместа в нея. Печете кейка 1 час и 20 минути на 150 градуса.
2. Разтопете маслото и щом това стане, изключете котлона и добавете резените ябълки. Добавете и захарта, разбъркайте.
3. Разбийте леко яйцата на ръка и ги добавете и тях при останалите продукти. Разбъркайте.
4. Добавете брашното, содата, солта, канелата, стафидите и орехите. Разбъркайте.
5. Намажете с масло кръгла дълбока форма и изсипете сместа в нея. Печете кейка 1 час и 20 минути на 150 градуса.
Продукти
- 3 ябълки
- 250 г масло
- 2 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 2.5 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 3 ч.л. канела
- 1 ч.ч. стафиди
- 1 шепа орехи