Ябълков чай
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Сипете водата в тенджера и добавете захарта. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Оставете сиропа да заври.
2. Обелете ябълките и ги настържете. Добавете ги във врящия сироп и разбъркайте.
3. Добавете канелата и прясно смляното индийско орехче. Варете докато течността се редуцира наполовина.
4. Прецедете течността в друг съд и добавете гвоздейчетата карамфил.
5. Сервирайте чая или студен - предварително охладен и гарниран с кубчета лед, или топъл, след като го притоплите.
2. Обелете ябълките и ги настържете. Добавете ги във врящия сироп и разбъркайте.
3. Добавете канелата и прясно смляното индийско орехче. Варете докато течността се редуцира наполовина.
4. Прецедете течността в друг съд и добавете гвоздейчетата карамфил.
5. Сервирайте чая или студен - предварително охладен и гарниран с кубчета лед, или топъл, след като го притоплите.
Продукти
- 2 литра вода 500 г захар 1 кг сладки ябълки 1 пръчка канела 0.5 ч.л. индийско орехче щипка смлян карамфил
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Ягодова лимонада
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Два вида смути
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Мляко със семки от пъпеш
Рецепти Максут Ашкар
Бадемово мляко
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от тамаринд
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зелен сок
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé