1. Сипете водата в тенджера и добавете захарта. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Оставете сиропа да заври.
2. Обелете ябълките и ги настържете. Добавете ги във врящия сироп и разбъркайте.
3. Добавете канелата и прясно смляното индийско орехче. Варете докато течността се редуцира наполовина.
4. Прецедете течността в друг съд и добавете гвоздейчетата карамфил.
5. Сервирайте чая или студен - предварително охладен и гарниран с кубчета лед, или топъл, след като го притоплите.

Продукти

  • 2 литра вода 500 г захар 1 кг сладки ябълки 1 пръчка канела 0.5 ч.л. индийско орехче щипка смлян карамфил

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички