Изкусителни тако
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Начупете шоколада в купа и го разтопете на водна баня. С помощта на четка намажете вътрешността на царевичните тако. Поставете ги във фризер за 10 минути, за да се стегне шоколада.
2. Направете сладкарски крем, като разбиете жълтъка с малко студено мляко и брашното на кашичка, а останалато мляко затоплите заедно със захарта в тенджерка. Щом млякото кипне, го излейте при жълтъка, като бъркате енергично. Пресипете сместа в тенджерката и бъркайте в продължение на 5 минути, докато кремът се сгъсти. Пресипете крема в предварително изплакнат със студена вода метален поднос и го разстелете. Покрийте с прозрачно фолио и оставете крема да се охлади.
3. Разбийте маслото с пудрата захар с помощта на миксер, до пухкавост. Разбъркайте изстиналия сладкарски крем и го добавете към маслената смес. Разбийте до хомогенност. Накрая добавете разтопения шоколад на струйка и разбъркайте до хомогенност. Пресипете шоколадовия крем в шприц с гладък накрайник.
4. Запечете бадемите в тавичка за 10-15 минути на 180 градуса, до лек златист цвят. сипете захарта в съд с дълга дръжка и я разтопете докато се получи тъмен карамел. само разклащайте съда от време на време. Добавете бадемите и разбъркайте така, че ядките да се покрият с карамел. Изсипете сместа върху лист хартия за печене и я оставете да се втвърди. След това я начупете и я смелете в блендер фино.
5. Шприцовайте шоколадов крем във всяко тако, до 3/4 от обема му. Поръсете кубчета бели бонбони маршмелоу и кекс. Украсете с дребни плодове - боровинки, френско грозде, малини. Поръсете с нугатин.
2. Направете сладкарски крем, като разбиете жълтъка с малко студено мляко и брашното на кашичка, а останалато мляко затоплите заедно със захарта в тенджерка. Щом млякото кипне, го излейте при жълтъка, като бъркате енергично. Пресипете сместа в тенджерката и бъркайте в продължение на 5 минути, докато кремът се сгъсти. Пресипете крема в предварително изплакнат със студена вода метален поднос и го разстелете. Покрийте с прозрачно фолио и оставете крема да се охлади.
3. Разбийте маслото с пудрата захар с помощта на миксер, до пухкавост. Разбъркайте изстиналия сладкарски крем и го добавете към маслената смес. Разбийте до хомогенност. Накрая добавете разтопения шоколад на струйка и разбъркайте до хомогенност. Пресипете шоколадовия крем в шприц с гладък накрайник.
4. Запечете бадемите в тавичка за 10-15 минути на 180 градуса, до лек златист цвят. сипете захарта в съд с дълга дръжка и я разтопете докато се получи тъмен карамел. само разклащайте съда от време на време. Добавете бадемите и разбъркайте така, че ядките да се покрият с карамел. Изсипете сместа върху лист хартия за печене и я оставете да се втвърди. След това я начупете и я смелете в блендер фино.
5. Шприцовайте шоколадов крем във всяко тако, до 3/4 от обема му. Поръсете кубчета бели бонбони маршмелоу и кекс. Украсете с дребни плодове - боровинки, френско грозде, малини. Поръсете с нугатин.
Продукти
- 6 тако 100 г натурален шоколадЗа нугатина:100 г захар 100 г печени белени бадемиЗа шоколадовия крем:250 мл прясно мляко 75 г захар 1 жълтък 1 с.л. брашно 250 г меко масло 60 г пудра захарДопълнително:50 г маршмелоу 100 г ванилов кекс 250 г горски плодове
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери