1. Натрошете маята в голяма купа, залейте я с водата и разбъркайте, докато тя се разтвори. Добавете щипка сол, зехтина и малко от брашното. Разбъркайте на гладка каша. Сипете останалото брашно, омесете меко и еластично тесто и оставете да втаса в купа, намазана със зехтин и покрита с фолио за свежо съхранение.
2. Загрейте фурната на 200 градуса. Върху лист хартия за печене накъсайте билките.
3. Отгоре поставете тънко разточения или разтеглен с ръце кръг тесто. Изпечете до леко порозовяване. Извадете основата от фурната и я обърнете така, че билките да дойдат от горната страна.
4. Гарнирайте пицата с ленти бекон, парчета синьо сирене, кръгчета скаморца, резени пресен домат, печени домати, шайби моцарела и запечете отново за кратко, докато се разтопят сирената.

Продукти

  • За тестото:500 г брашно 300 мл хладка вода 30 г прясна мая 1 ч.л. сол 1 с.л. зехтинЗа гарниране: пресни подправки - магданоз босилек мащерка естрагон риган 1 домат 60 г мариновани печени домати 4 слайса бекон 125 г моцарела 125 г пушено сирене скаморца 80 г синьо сирене

Начин на приготвяне: