Начин на приготвяне:

1. Натрошете маята в голяма купа, залейте я с водата и разбъркайте, докато тя се разтвори. Добавете щипка сол, зехтина и малко от брашното. Разбъркайте на гладка каша. Сипете останалото брашно, омесете меко и еластично тесто и оставете да втаса в купа, намазана със зехтин и покрита с фолио за свежо съхранение.
2. Загрейте фурната на 200 градуса. Върху лист хартия за печене накъсайте билките.
3. Отгоре поставете тънко разточения или разтеглен с ръце кръг тесто. Изпечете до леко порозовяване. Извадете основата от фурната и я обърнете така, че билките да дойдат от горната страна.
4. Гарнирайте пицата с ленти бекон, парчета синьо сирене, кръгчета скаморца, резени пресен домат, печени домати, шайби моцарела и запечете отново за кратко, докато се разтопят сирената.

Продукти

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 300 мл хладка вода
  • 30 г прясна мая
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. зехтин

За гарниране:

  • пресни подправки - магданоз
  • босилек
  • мащерка
  • естрагон
  • риган
  • 1 домат
  • 60 г мариновани печени домати
  • 4 слайса бекон
  • 125 г моцарела
  • 125 г пушено сирене скаморца
  • 80 г синьо сирене

Свързани рецепти