Италиански кюфтета с киноа
1. Сварете киноата според указанията на пакета, като добавите във водата 2 цели стръка риган. Сварената киноа овкусете със сол, черен пипер и зехтин
2. За кюфтетата сложете в купа каймата, нарязаните на ситно листа риган и магданоз, галетата, яйцето и фино настърганото пекорино. Обелете 1 скилидка чесън и я смачкайте с преса направо в купата. Овкусете с малко сол и повече черен пипер. Омесете добре каймата.
3. Загрейте 2-3 с.л. в дълбок тиган. Оформете кръгли  кюфтета с големината на топки за пинг-понг. Пържете ги 5 минути, от двете страни, до златисто. Извадете ги в чиния.
4. В същия тиган сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете нарязаните на ситно лук и чесън. Добавете нарязаната на кубчета чушка. След минута добавете и разрязаните на половинки чери домати. Овкусете със сол и черен пипер. Щом доматите омекнат, добавете доматеното пюре. Разбъркайте и добавете малко вода. Накъсайте листата босилек и гответе 10 минути. Дръпнете от огъня и пасирайте леко соса, не до гладкост.
5. Върнете соса на котлона и поднедете кюфтенцата в него. Гответе 5 минути.
6. Сервирайте киноа за основа, а върху тях кюфтенца с доматен сос. Поръсете с малко настъргано пекорино и листа босилек.

Продукти

  • 400 г киноа 3 скилидки чесън 0.5 връзка риган 0.5 връзка магданоз 75 г пекорино 400 г телешка кайма 1 яйце 1 с.л. галета 1 глава лук 1 червена чушка 400 г чери домати 140 г доматено пюре 1 с.л. захар сол и черен пипер зехтин 1 връзка босилек

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички