Начин на приготвяне:

1. Отстранете главата и опашката на рибите. След това ги разтворете и отстранете основната кост чрез издърпване. Махнете и страничните кости с помощта на щипка или пинсета.
2. Затоплете рибите в тавичка за около 6 минути на 170 градуса.
3. Направете сос, като смесите киселото мляко, лимоновия сок, зехтина и черния пипер.
3. Нарежете лука, доматите и краставиците на кръгчета. Разделете салатата на отделни листа и ги измийте.
4. Върху филия хляб, поръсете от соса, след това сложете листа зелена салата, кръгчета зеленчуци, парче риба, отново зеленчуци и най-накрая сос. Поръсете с черен пипер и нарязан на ситно магданоз.

Продукти

  • 1 турски хляб
  • 2 пушени скумрии
  • 1 глава червен лук
  • 1 домат
  • 1 краставица
  • 4 стръка магданоз
  • 1 зелена салата

За соса:

  • 3 с.л. кисело мляко
  • зехтин
  • 0.5 лимон
  • сок
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти