Начин на приготвяне:
1. Отстранете главата и опашката на рибите. След това ги разтворете и отстранете основната кост чрез издърпване. Махнете и страничните кости с помощта на щипка или пинсета.
2. Затоплете рибите в тавичка за около 6 минути на 170 градуса.
3. Направете сос, като смесите киселото мляко, лимоновия сок, зехтина и черния пипер.
3. Нарежете лука, доматите и краставиците на кръгчета. Разделете салатата на отделни листа и ги измийте.
4. Върху филия хляб, поръсете от соса, след това сложете листа зелена салата, кръгчета зеленчуци, парче риба, отново зеленчуци и най-накрая сос. Поръсете с черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
2. Затоплете рибите в тавичка за около 6 минути на 170 градуса.
3. Направете сос, като смесите киселото мляко, лимоновия сок, зехтина и черния пипер.
3. Нарежете лука, доматите и краставиците на кръгчета. Разделете салатата на отделни листа и ги измийте.
4. Върху филия хляб, поръсете от соса, след това сложете листа зелена салата, кръгчета зеленчуци, парче риба, отново зеленчуци и най-накрая сос. Поръсете с черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
Продукти
- 1 турски хляб
- 2 пушени скумрии
- 1 глава червен лук
- 1 домат
- 1 краставица
- 4 стръка магданоз
- 1 зелена салата
За соса:
- 3 с.л. кисело мляко
- зехтин
- 0.5 лимон
- сок
- сол и черен пипер