Истанбулски компир

Истанбулски компир

Начин на приготвяне:

1. Измийте 4 големи картофа и ги нацепете леко с нож. Увийте всеки в парче алуминиево фолио и печете на 170 градуса 1 час. Ако печете картофите в микровълнова фурна, не ги увивайте във фолио и печете 20 минути на 170 градуса /450 W/.
2. Нарежете на тънки ивици червеното зеле и морковите. Киселите краставички нарежете на малки кубчета, а маслините на кръгчета. Наденичките нарежете на кръгчета.
3. За тцацики нарежете на малки кубчета небелената краставица и я смесете в купа с нарязани на ситно чесън и копър. Добавете киселото мляко и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
4. Разтворете изпечените топли картофи /наполовина/ и издълбайте вътршността им. В купа я смесете с половината настърган кашкавал и я върнете отново в картофите. Отгоре разпределете нарязаните зеленчуци, граха, маслините и парчетата наденичка или кремвирш. Добавете дзадзики и завършете с малко кетчуп и настърган кашкавал.
Компирът може да се приготви и без колбас.

Продукти

  • 4 големи картофа
  • 250 г червено зеле
  • 1 морков
  • 2 кисели краставички
  • 100 г грах
  • 2 с.л. черни маслини
  • 4 наденички
  • 50 г настърган кашкавал
  • 2 с.л. кетчуп
  • сол и черен пипер

За дзадзики:

  • 1 краставица
  • 4 стръка копър
  • 1 скилидка чесън
  • 4 с.л. кисело мляко
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти