Испанско задушено
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Чушките почистете от семките и нарежете на парчета. Патладжанът нарежете на едри кубчета. Стековете без много мазнина нарежете също на парчета. Обелете и нарежете чоризото на парчета.
2. Сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете първо половината чесъна. Добавете лука и червения пипер и запържете за 2 минути. След това добавете месото и чоризото и ги запържете за 5 минути. Добавете чушките и патладжана. Натрошете кубчето органичен зеленчуков бульон в тенджерата и добавете 200 мл вода.
3. Нарежете доматите на кубчета и добавете и тях в тенджерата. Добавете малко захар и овкусете с черен пипер. Захлупете тенджерата и оставете яхнията 30 минути.
4. В друга тенджера сипете малко зехтин. Запържете останалия чесън и куркумата. Добавете ориза и разбъркайте. Добавете вода - съотношението ориз вода е 1:1.5. Захлупете тенджерата, намалете огъня и варете 10 минути.
5. Сервирайте жълт ориз за основа, а върху него сипете месо със зеленчуци и сос.
2. Сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете първо половината чесъна. Добавете лука и червения пипер и запържете за 2 минути. След това добавете месото и чоризото и ги запържете за 5 минути. Добавете чушките и патладжана. Натрошете кубчето органичен зеленчуков бульон в тенджерата и добавете 200 мл вода.
3. Нарежете доматите на кубчета и добавете и тях в тенджерата. Добавете малко захар и овкусете с черен пипер. Захлупете тенджерата и оставете яхнията 30 минути.
4. В друга тенджера сипете малко зехтин. Запържете останалия чесън и куркумата. Добавете ориза и разбъркайте. Добавете вода - съотношението ориз вода е 1:1.5. Захлупете тенджерата, намалете огъня и варете 10 минути.
5. Сервирайте жълт ориз за основа, а върху него сипете месо със зеленчуци и сос.
Продукти
- 1 глава лук 4 скилидки чесън 1 зелена чушка 2 червени чушки 1 патладжан 1 ч.л. червен пипер зехтин 4 свински стека 150 г чоризо 1 кубче органичен зеленчуков бульон 400 г домати 1 ч.л. захар 300 г ориз 1 ч.л. куркума сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк