Испански омлет с гъби
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и нарежете на кубчета картофите. Сварете ги "ал денте", за десетина минути.
2. Излейте в тиган червеното вино и добавете меда. Оставете сиропа да заври и леко да се посгъсти, на слаб огън.
3. Почистете и нарежете гъбите на четвъртинки. Добавете ги към винения сироп и бъркайте 2-3 минути, докато гъбите поемат винения сос.
4. Разбийте яйцата в купа. В други тиган капнете малко зехтин и запържете леко картофите. Добавете задушените гъби, разбъркайте. Излейте разбитите яйца равномерно, върху зеленчуците. Пържете до готовност от долната страна на омлет.
5. Захлупете тигана с голяма чиния и обърнете омлета в нея. След това, с приплъзване, върнете омлета в тигана, за да се изпържи и от другата страна.
6. Поднесете омлета, нарязан на парчета и гарниран със зелена салата.
2. Излейте в тиган червеното вино и добавете меда. Оставете сиропа да заври и леко да се посгъсти, на слаб огън.
3. Почистете и нарежете гъбите на четвъртинки. Добавете ги към винения сироп и бъркайте 2-3 минути, докато гъбите поемат винения сос.
4. Разбийте яйцата в купа. В други тиган капнете малко зехтин и запържете леко картофите. Добавете задушените гъби, разбъркайте. Излейте разбитите яйца равномерно, върху зеленчуците. Пържете до готовност от долната страна на омлет.
5. Захлупете тигана с голяма чиния и обърнете омлета в нея. След това, с приплъзване, върнете омлета в тигана, за да се изпържи и от другата страна.
6. Поднесете омлета, нарязан на парчета и гарниран със зелена салата.
Продукти
- 1 бутилка червено вино 2 ч.л. мед 300 г гъби печурки 3 картофа 4 яйца сол и черен пипер зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери