1. Обелете и нарежете на кубчета картофите. Сварете ги "ал денте", за десетина минути.
2. Излейте в тиган червеното вино и добавете меда. Оставете сиропа да заври и леко да се посгъсти, на слаб огън.
3. Почистете и нарежете гъбите на четвъртинки. Добавете ги към винения сироп и бъркайте 2-3 минути, докато гъбите поемат винения сос.
4. Разбийте яйцата в купа. В други тиган капнете малко зехтин и запържете леко картофите. Добавете задушените гъби, разбъркайте. Излейте разбитите яйца равномерно, върху зеленчуците. Пържете до готовност от долната страна на омлет.
5. Захлупете тигана с голяма чиния и обърнете омлета в нея. След това, с приплъзване, върнете омлета в тигана, за да се изпържи и от другата страна.
6. Поднесете омлета, нарязан на парчета и гарниран със зелена салата.

Продукти

  • 1 бутилка червено вино 2 ч.л. мед 300 г гъби печурки 3 картофа 4 яйца сол и черен пипер зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички