1. Сварете, обелете и нарежете на кубчета картофите. Нарежете лука на тънки полумесеци.

2. Загрейте тиган с незалепващо покритие и огнеупорна дръжка. Налейте зехтина и добавете половината от маслото. Запържете лука до златисто и добавете картофите, заедно с нарязаните на ситно мащерка и чесън. Гответе на умерен огън, докато картофите се запържат приятно. Пресипете картофите в чиния.

3. В същия тиган запържете чоризото, нарязано на шайби. Добавете останалото масло. Върнете картофите и разбъркайте. 

4. Разбийте яйцата, поръсете ги с наситнения магданоз, сол и пипер и разбъркайте. Излейте ги върху картофите и чоризото в тигана. 

5. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Запечете ястието за 8-10 минути. Извадете от фурната и поръсете с настъргано сирене „Манчего“. Нарежете на триъгълни парчета.

6. За салатата накъсайте радичиотo. Разполовете доматите, а лука нарежете на полумесеци. В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци и салатата „Фелд“. Овкусете с оцет, зехтин и сол. Сервирайте омлета със салатата.

Продукти

  • 6 яйца 200 г наденица чоризо 300 г сварени картофи 1 глава лук 1 скилидка чесън 2 стръка мащерка 0.5 връзка магданоз 30 мл зехтин 50 г краве масло 100 г сирене манчего сол и черен пипер на вкусЗа салатата:50 г салата валериана 50 радичио 50 г чери домати 0.5 глава червен лук 30 мл зехтин 15 мл бял балсамов оцет сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички