Начин на приготвяне:

1. Сварете, обелете и нарежете на кубчета картофите. Нарежете лука на тънки полумесеци.

2. Загрейте тиган с незалепващо покритие и огнеупорна дръжка. Налейте зехтина и добавете половината от маслото. Запържете лука до златисто и добавете картофите, заедно с нарязаните на ситно мащерка и чесън. Гответе на умерен огън, докато картофите се запържат приятно. Пресипете картофите в чиния.

3. В същия тиган запържете чоризото, нарязано на шайби. Добавете останалото масло. Върнете картофите и разбъркайте. 

4. Разбийте яйцата, поръсете ги с наситнения магданоз, сол и пипер и разбъркайте. Излейте ги върху картофите и чоризото в тигана. 

5. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Запечете ястието за 8-10 минути. Извадете от фурната и поръсете с настъргано сирене „Манчего“. Нарежете на триъгълни парчета.

6. За салатата накъсайте радичиотo. Разполовете доматите, а лука нарежете на полумесеци. В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци и салатата „Фелд“. Овкусете с оцет, зехтин и сол. Сервирайте омлета със салатата.

Продукти

  • 6 яйца
  • 200 г наденица чоризо
  • 300 г сварени картофи
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 стръка мащерка
  • 0.5 връзка магданоз
  • 30 мл зехтин
  • 50 г краве масло
  • 100 г сирене манчего
  • сол и черен пипер на вкус

За салатата:

  • 50 г салата валериана
  • 50 радичио
  • 50 г чери домати
  • 0.5 глава червен лук
  • 30 мл зехтин
  • 15 мл бял балсамов оцет
  • сол на вкус

Свързани рецепти