Испански омлет с чоризо
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Сварете, обелете и нарежете на кубчета картофите. Нарежете лука на тънки полумесеци.
2. Загрейте тиган с незалепващо покритие и огнеупорна дръжка. Налейте зехтина и добавете половината от маслото. Запържете лука до златисто и добавете картофите, заедно с нарязаните на ситно мащерка и чесън. Гответе на умерен огън, докато картофите се запържат приятно. Пресипете картофите в чиния.
3. В същия тиган запържете чоризото, нарязано на шайби. Добавете останалото масло. Върнете картофите и разбъркайте.
4. Разбийте яйцата, поръсете ги с наситнения магданоз, сол и пипер и разбъркайте. Излейте ги върху картофите и чоризото в тигана.
5. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Запечете ястието за 8-10 минути. Извадете от фурната и поръсете с настъргано сирене „Манчего“. Нарежете на триъгълни парчета.
6. За салатата накъсайте радичиотo. Разполовете доматите, а лука нарежете на полумесеци. В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци и салатата „Фелд“. Овкусете с оцет, зехтин и сол. Сервирайте омлета със салатата.
2. Загрейте тиган с незалепващо покритие и огнеупорна дръжка. Налейте зехтина и добавете половината от маслото. Запържете лука до златисто и добавете картофите, заедно с нарязаните на ситно мащерка и чесън. Гответе на умерен огън, докато картофите се запържат приятно. Пресипете картофите в чиния.
3. В същия тиган запържете чоризото, нарязано на шайби. Добавете останалото масло. Върнете картофите и разбъркайте.
4. Разбийте яйцата, поръсете ги с наситнения магданоз, сол и пипер и разбъркайте. Излейте ги върху картофите и чоризото в тигана.
5. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Запечете ястието за 8-10 минути. Извадете от фурната и поръсете с настъргано сирене „Манчего“. Нарежете на триъгълни парчета.
6. За салатата накъсайте радичиотo. Разполовете доматите, а лука нарежете на полумесеци. В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци и салатата „Фелд“. Овкусете с оцет, зехтин и сол. Сервирайте омлета със салатата.
Продукти
- 6 яйца 200 г наденица чоризо 300 г сварени картофи 1 глава лук 1 скилидка чесън 2 стръка мащерка 0.5 връзка магданоз 30 мл зехтин 50 г краве масло 100 г сирене манчего сол и черен пипер на вкусЗа салатата:50 г салата валериана 50 радичио 50 г чери домати 0.5 глава червен лук 30 мл зехтин 15 мл бял балсамов оцет сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки