Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Испански омлет с чоризо

категория 0/5
1. Сварете, обелете и нарежете на кубчета картофите. Нарежете лука на тънки полумесеци.

2. Загрейте тиган с незалепващо покритие и огнеупорна дръжка. Налейте зехтина и добавете половината от маслото. Запържете лука до златисто и добавете картофите, заедно с нарязаните на ситно мащерка и чесън. Гответе на умерен огън, докато картофите се запържат приятно. Пресипете картофите в чиния.

3. В същия тиган запържете чоризото, нарязано на шайби. Добавете останалото масло. Върнете картофите и разбъркайте. 

4. Разбийте яйцата, поръсете ги с наситнения магданоз, сол и пипер и разбъркайте. Излейте ги върху картофите и чоризото в тигана. 

5. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Запечете ястието за 8-10 минути. Извадете от фурната и поръсете с настъргано сирене „Манчего“. Нарежете на триъгълни парчета.

6. За салатата накъсайте радичиотo. Разполовете доматите, а лука нарежете на полумесеци. В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци и салатата „Фелд“. Овкусете с оцет, зехтин и сол. Сервирайте омлета със салатата.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора