Испански миди

Испански миди

Начин на приготвяне:

1. Измийте мидите под студена течаща вода няколко пъти, като изстържете черупките им с помощта на четка. Ако има отворени миди, които при почукване не се затворят, ги отстранете. Издърпайте "мустака" на всяка мида с помощта на остро ножче.
2. Нарежете чоризото на кръгчета. Загрейте дълбок тиган или тенджера с 0.5 с.л. зехтин на слаб огън. В него запържете чоризото, за около 1-2 минути, до златисто.
3. добавете бялото вино и мидите. Разбъркайте и захлупете съда. Гответе в продължение на 3-4 минути, докато всички миди се отворят.
4. Поръсете с нарязан на ситно магданоз и разбъркайте.
5. Сервирайте мидите със сос в купички заедно с резен лимон и пресен или препечен хляб за топене.

Продукти

  • 1.5 кг черни миди
  • 110 г чоризо
  • 2 с.л. зехтин
  • 120 мл бяло сухо вино
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • 4 резена лимон

Свързани рецепти