Испански картофен хляб

Испански картофен хляб

Начин на приготвяне:

1. Сипете брашното на плота и поръсете солта върху него. Направете кладенче и сипете в него хладка вода, мая и малко зехтин. Замесете гладко тесто. Месете в продължение на 10 минути, като натискате с длан. Поставете топката тесто в намазнена купа, покрийте я и оставете тестото да втасва 1 час.
2. Нарежете на тънки филийки картофите, тиквичката и скилидката чесън. Чоризото нарежете на парченца. Сложете всичко в купа и поръсете с розмарин, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте.
3. Разточете тънко тестото върху набрашнен плот. Прехвърлете го в плоска тава, постлана с хартия за печене. Изсипете зеленчуците върху него и ги разпределете. Печете хляба на 200 градуса 25 минути.

Продукти

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 1 пакетче суха мая
  • 1 щипка сол
  • зехтин
  • 400 г дребни картофи
  • 1 тиквичка
  • 1 скилидка чесън
  • 100 г чоризо
  • 2 стръка розмарин
  • зехтин

Свързани рецепти