Испански картофен хляб
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сипете брашното на плота и поръсете солта върху него. Направете кладенче и сипете в него хладка вода, мая и малко зехтин. Замесете гладко тесто. Месете в продължение на 10 минути, като натискате с длан. Поставете топката тесто в намазнена купа, покрийте я и оставете тестото да втасва 1 час.
2. Нарежете на тънки филийки картофите, тиквичката и скилидката чесън. Чоризото нарежете на парченца. Сложете всичко в купа и поръсете с розмарин, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте.
3. Разточете тънко тестото върху набрашнен плот. Прехвърлете го в плоска тава, постлана с хартия за печене. Изсипете зеленчуците върху него и ги разпределете. Печете хляба на 200 градуса 25 минути.
2. Нарежете на тънки филийки картофите, тиквичката и скилидката чесън. Чоризото нарежете на парченца. Сложете всичко в купа и поръсете с розмарин, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте.
3. Разточете тънко тестото върху набрашнен плот. Прехвърлете го в плоска тава, постлана с хартия за печене. Изсипете зеленчуците върху него и ги разпределете. Печете хляба на 200 градуса 25 минути.
Продукти
- За тестото:500 г брашно 1 пакетче суха мая 1 щипка сол зехтин400 г дребни картофи 1 тиквичка 1 скилидка чесън 100 г чоризо 2 стръка розмарин зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк