Испански картофен хляб
1. Сипете брашното на плота и поръсете солта върху него. Направете кладенче и сипете в него хладка вода, мая и малко зехтин. Замесете гладко тесто. Месете в продължение на 10 минути, като натискате с длан. Поставете топката тесто в намазнена купа, покрийте я и оставете тестото да втасва 1 час.
2. Нарежете на тънки филийки картофите, тиквичката и скилидката чесън. Чоризото нарежете на парченца. Сложете всичко в купа и поръсете с розмарин, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте.
3. Разточете тънко тестото върху набрашнен плот. Прехвърлете го в плоска тава, постлана с хартия за печене. Изсипете зеленчуците върху него и ги разпределете. Печете хляба на 200 градуса 25 минути.

Продукти

  • За тестото:500 г брашно 1 пакетче суха мая 1 щипка сол зехтин400 г дребни картофи 1 тиквичка 1 скилидка чесън 100 г чоризо 2 стръка розмарин зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички