Испанска тортия
Рецепта от: Мери Бери
1. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган (с приблизителен диаметър 20 см) и сложете в него нарязания на полумесеци лук. Гответе на ниска температура, с капак, около 5 минути, докато лукът омекне.
2. Нарежете чушката на кубчета, като остраните семките и дръжката ѝ. Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета. Добавете ги при лука и продължете да готвите на слаб огън, под капак, около 15-20 минути, докато картофите са напълно готови. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. В голяма купа разбийте яйцата. Към тях добавете сготвените зеленчуци и разбъркайте много добре.
4. Сипете 1 с.л. зехтин в същия тиган и пресипете сместа в него. Поръсете с нарязания магданоз. Щом тортията се запече отдолу, поставете голяма чиния върху тигана и я обърнете в нея. Приплъзнете отново в тигана и запечете тортията и от другата страна за 3-4 минути.
Продукти
- 3 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 1/2 червена чушка
- 225 г картофи
- 4 големи яйца от свободни кокошки
- 1 с.л. нарязан магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол