Испанска тортия

1. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган (с приблизителен диаметър 20 см) и сложете в него нарязания на полумесеци лук. Гответе на ниска температура, с капак, около 5 минути, докато лукът омекне.

2. Нарежете чушката на кубчета, като остраните семките и дръжката ѝ. Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета. Добавете ги при лука и продължете да готвите на слаб огън, под капак, около 15-20 минути, докато картофите са напълно готови. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

3. В голяма купа разбийте яйцата. Към тях добавете сготвените зеленчуци и разбъркайте много добре.

4. Сипете 1 с.л. зехтин в същия тиган и пресипете сместа в него. Поръсете с нарязания магданоз. Щом тортията се запече отдолу, поставете голяма чиния върху тигана и я обърнете в нея. Приплъзнете отново в тигана и запечете тортията и от другата страна за 3-4 минути.

Продукти

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1/2 червена чушка
  • 225 г картофи
  • 4 големи яйца от свободни кокошки
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички