1. Разбийте яйцата в купа и добавете сол и черен пипер към тях.
2. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки. Лукът нарежете на тънки полумесеци. Червената и лютата чушки нарежете на тънки ивички, като преди това отстраните семките им.
3. Загрейте добре тиган и сипете олио, колкото да покрие дъното му. Запържете лука за 1-2 минути. След това добавете картофите и пържете почти до омекване. Добавете нарязаните чушки, а след това и зърната сварен боб. Овкусете със сол.
4. Залейте зеленчуците с разбитите яйца и пържете омлета 5-6 минути. Захлупете тигана за няколко минути, колкото горната страна на тортията да хване коричка. Отстранете капака и обърнете омлета във втори тиган или поставете тигана в предварително загрята фурна на 200 градуса за 3-4 минути /само, ако дръжката на тигана е термоустойчива/.
5. Нарежете тортията на триъгълни парчета и я поднесете, гарнирана със заквасена сметана.

Продукти

  • 5 яйца
  • 2 картофа
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 0.5 консерва червен боб
  • 0.5 зелена люта чушка
  • сол и черен пипер
  • олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички