Испанска тортия
Рецепта от: Ненад Великович
1. Разбийте яйцата в купа и добавете сол и черен пипер към тях.
2. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки. Лукът нарежете на тънки полумесеци. Червената и лютата чушки нарежете на тънки ивички, като преди това отстраните семките им.
3. Загрейте добре тиган и сипете олио, колкото да покрие дъното му. Запържете лука за 1-2 минути. След това добавете картофите и пържете почти до омекване. Добавете нарязаните чушки, а след това и зърната сварен боб. Овкусете със сол.
4. Залейте зеленчуците с разбитите яйца и пържете омлета 5-6 минути. Захлупете тигана за няколко минути, колкото горната страна на тортията да хване коричка. Отстранете капака и обърнете омлета във втори тиган или поставете тигана в предварително загрята фурна на 200 градуса за 3-4 минути /само, ако дръжката на тигана е термоустойчива/.
5. Нарежете тортията на триъгълни парчета и я поднесете, гарнирана със заквасена сметана.
Продукти
- 5 яйца
- 2 картофа
- 1 глава лук
- 1 червена чушка
- 0.5 консерва червен боб
- 0.5 зелена люта чушка
- сол и черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол