Испанска паеля
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Предварително сварете на пара мидите без черупки, като вместо вода използвате бяло вино. Запазете бульона. Изпечете или изпържете скаридите за кратко, докато порозовеят.
2. Бланширайте почистените зелен фасул и пресен грах, за 5-6 минути, до омекване. /Замразеният грах няма нужда от предварителна обработка./ Прецедете ги.
3. Нарежете пилешките гърди и свинското месо на парчета и ги сложете в голяма чиния. Поръсете ги със сол, черен и бервен пипер. Разбъркайте. Наденицата нарежете на кръгчета.
4. Нарежете на ситно лука, чесъна и магданоза. Чушката нарежете на дребни кубчета. Доматите нарежете на кубчета, като отстраните семките им.
5. Сипете зехтин в тиган за паеля и запържете пилешкото и свинското месо от всички страни, до златисто. Извадете ги в чиния. Запържете наденицата и извадете и нея.
6. Сипете зехтин в тигана и запържете нарязаните лук, чесън и червена чушка. След минута добавете доматите. Разтворете шафрана в 2 с.л. топла вода и го добавете заедно с пилешкия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. сипете ориза и разбъркайте. Варете ориза 8-10 минути, като го разбърквате от време на време.
7. През последните две минути от варенето на ориза върнете месото в тигана, добавете фасула, граха, скаридите, мидите и маслините. Не разбърквайте. Поръсете с магданоз.
8. Дръпнете съда от огъня и го покрийте с алуминиево фолио. Оставете паелята да почине 15 минути.
2. Бланширайте почистените зелен фасул и пресен грах, за 5-6 минути, до омекване. /Замразеният грах няма нужда от предварителна обработка./ Прецедете ги.
3. Нарежете пилешките гърди и свинското месо на парчета и ги сложете в голяма чиния. Поръсете ги със сол, черен и бервен пипер. Разбъркайте. Наденицата нарежете на кръгчета.
4. Нарежете на ситно лука, чесъна и магданоза. Чушката нарежете на дребни кубчета. Доматите нарежете на кубчета, като отстраните семките им.
5. Сипете зехтин в тиган за паеля и запържете пилешкото и свинското месо от всички страни, до златисто. Извадете ги в чиния. Запържете наденицата и извадете и нея.
6. Сипете зехтин в тигана и запържете нарязаните лук, чесън и червена чушка. След минута добавете доматите. Разтворете шафрана в 2 с.л. топла вода и го добавете заедно с пилешкия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. сипете ориза и разбъркайте. Варете ориза 8-10 минути, като го разбърквате от време на време.
7. През последните две минути от варенето на ориза върнете месото в тигана, добавете фасула, граха, скаридите, мидите и маслините. Не разбърквайте. Поръсете с магданоз.
8. Дръпнете съда от огъня и го покрийте с алуминиево фолио. Оставете паелята да почине 15 минути.
Продукти
- 6 с.л. бяло вино 450 г миди 120 г грах 150 г зелен боб зехтин 6 парчета пилешки гърди 150 г свинско филе 10 големи скариди 2 глави лук 3 скилидки чесън 1 червена чушка 2 домата 5 стръка магданоз 900 мл пилешки бульон 350 г ориз щипка шафран 250 г чоризо 8 зелени пълнени маслини сол и черен пипер червен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери