Ирландски кейк с кафе
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За кексовото тесто добавете 2 с.л. разтворимо кафе към еспресото и разбъркайте. Сипете кафето в купа заедно с яйцата, прясното мляко и фъстъченото масло и ги разбъркайте. В друга купа смесете кафявата, захар, солта, брашното, бакпулвера и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете течната смес към сухата и разбъркайте до хомогенност.
2. Намаслете кръгла форма с диаметър 18 см /височина 5 см/. Смесете галетата с останалото разтворимо кафе. Поръсете дъното и стените със сместа. Изсипете кексовата смес във формата и печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 1 час.
3. Смесете продуктите за трохите в плоска тава, постлана с хартия за печене. Претривайте сместа през пръстите си, докато маслото се смеси с останалите продукти. Разпръснете трохите в тавата и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
4. Разбийте сметаната до плътност.
5. Извадете кекса от формата и го оставете да се поохлади. Нанесете уискито върху кекса с помощта на четчица. Нанесете битата сметана и я оформете като купол. Поръсете кекса с изпечените трохи.
2. Намаслете кръгла форма с диаметър 18 см /височина 5 см/. Смесете галетата с останалото разтворимо кафе. Поръсете дъното и стените със сместа. Изсипете кексовата смес във формата и печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 1 час.
3. Смесете продуктите за трохите в плоска тава, постлана с хартия за печене. Претривайте сместа през пръстите си, докато маслото се смеси с останалите продукти. Разпръснете трохите в тавата и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
4. Разбийте сметаната до плътност.
5. Извадете кекса от формата и го оставете да се поохлади. Нанесете уискито върху кекса с помощта на четчица. Нанесете битата сметана и я оформете като купол. Поръсете кекса с изпечените трохи.
Продукти
- За кекса:3 с.л. разтворимо кафе 100 мл кафе еспресо 250 г брашно 1 шушулка ванилия 500 г кафява захар 9 г сол 2 ч.л. бакпулвер 350 мл прясно мляко 130 г фъстъчено масло 3 яйца 2 с.л. галетаЗа топинга:75 г брашно 50 г овесени ядки 25 г разтворимо кафе 75 г захар 75 г масло щипка солДопълнително:500 мл течна сметана 200 мл уиски 1 с.л. какао 1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери