Ирландски хлебчета с мед и орехи
1. В купа смесете двата вида брашно, содата, бакпулверът, солта и нарязаните на ситно орехи.
2. В друга купа разбъркайте прясното и киселото мляко. Добавете течните съставки към сухите. Добавете и меда и омесете меко тесто.
3. Разточете тестото на кора с дебелина около 2 см. С помощта на ринг или чаша изрежете кръгчета.
4. Загрейте добре сух тиган и печете хлебчетата по 7-8 минути от всяка страна.
Съвет: Може и да изпечете хлебчетата в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).
2. В друга купа разбъркайте прясното и киселото мляко. Добавете течните съставки към сухите. Добавете и меда и омесете меко тесто.
3. Разточете тестото на кора с дебелина около 2 см. С помощта на ринг или чаша изрежете кръгчета.
4. Загрейте добре сух тиган и печете хлебчетата по 7-8 минути от всяка страна.
Съвет: Може и да изпечете хлебчетата в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).
Продукти
- 150 г пълнозърнесто брашно 150 г бяло брашно 100 мл прясно мляко 100 мл кисело мляко 30 г орехи 2 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. бакпулвер 1 с.л. мед щипка сол