Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на едри парчета и ги запържете в добре загрята дълбока тенджера.
2. Нарежете месото на по-едри парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер, а след това ги оваляйте в брашно. Щом беконът си пусне мазнината, добавете месото при него. Обръщайте парчетата бекон и месо, докато придобият златист цвят от всички страни. Поръсете ги с червен пипер и бъркайте енергично десетина секунди.
3. Нарежете лука на ситно, а морковите на дребни кубчета. Картофите нарежете на едри кубчета. 4. Добавете лука, морковите и обелените скилидки чесън при месото и ги залейте с виното и бульона. Овкусете с черен пипер, захлупете и варете 20 минути. Добавете картофите и варете още 15-20 минути. Ако е необходимо, добавяйте по съвсем малко вода, за да не стане соса рядък.

Продукти

  • 500 г агнешко месо
  • 100 г пушен бекон
  • 3 глави лук
  • 2 моркова
  • 3 картофа
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 3 ч.ч. бульон
  • 0.5 ч.ч. брашно
  • 3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. сладък червен пипер

Свързани рецепти