1. Сипете по 1 непълна ч.л. във всяко гнездо на форма за мъфини. Загрейте фурната на 220 градуса (200 градуса с вентилатор).

2. В купа сипете брашното и солта и разбъркайте. Оформете кладенче и в него чукнете яйцата. Добавете малко прясно мляко и започнете да разбърквате продуктите до получаването на хомогенна смес. След това добавете останалото прясно мляко, на струйка, при непрекъснато разбъркване. Можете да разбиете сместа както на ръка, така и с електрически миксер. Пресипете сместа в кана.

3. Поставете формата за мъфини във фурната за 5 минути.

4. Разпределете сместа в гнездата на формата, като пълните 3/4 от обема им. Поставете във фурната за 20 минути.

5. Щом извадите йоркширските пудингчета, ги оставете леко да изстинат. Поднесете ги топли със сладко или сирене.

Продукти

  • 100 г брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 3 големи яйца
  • 225 мл прясно мляко
  • 4 с.л. слънчогледово олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички