Йоркширски пудингчета
Рецепта от: Мери Бери
1. Сипете по 1 непълна ч.л. във всяко гнездо на форма за мъфини. Загрейте фурната на 220 градуса (200 градуса с вентилатор).
2. В купа сипете брашното и солта и разбъркайте. Оформете кладенче и в него чукнете яйцата. Добавете малко прясно мляко и започнете да разбърквате продуктите до получаването на хомогенна смес. След това добавете останалото прясно мляко, на струйка, при непрекъснато разбъркване. Можете да разбиете сместа както на ръка, така и с електрически миксер. Пресипете сместа в кана.
3. Поставете формата за мъфини във фурната за 5 минути.
4. Разпределете сместа в гнездата на формата, като пълните 3/4 от обема им. Поставете във фурната за 20 минути.
5. Щом извадите йоркширските пудингчета, ги оставете леко да изстинат. Поднесете ги топли със сладко или сирене.
Продукти
- 100 г брашно
- 1/4 ч.л. сол
- 3 големи яйца
- 225 мл прясно мляко
- 4 с.л. слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто