Йоркширски пудингчета

Йоркширски пудингчета

Начин на приготвяне:

1. Изсипете яйцата в буркан от сладко и запомнете какъв обем заемат. Сложете ги в купа и към тях добавете същата доза прясно мляко и същата доза брашно. Разбъркайте хубаво така, че тестото да има мехурчета. Намажете с олио форми за мъфини и с черпак разлейте тестото в тях. Изпечете пудингите на 200 градуса за кратко.
2. В купа смесете сметаната с 1-2 с.л. кисело мляко. Настържете хрян и изтискайте лимона. Добавете нарязания на ситно див лук и разбъркайте. Накъсайте рибата на едри парчета и разбъркайте. Поръсете разядката с наситнен див лук, няколко капки лимон и няколко капки олио.
3. Разчупете топъл пудинг и намажете от разядката в него.

Продукти

За пудингите /16 бр./:

  • 2 яйца от свободни кокошки
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 г брашно
  • олио за намазване

За разядката:

  • 125 г пушена дива пъстърва
  • 125 г заквасена сметана или крема сирене
  • 2 ч.л. настърган хрян
  • сол и черен пипер
  • 1 лимон
  • 1 връзка див лук
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1 ч.л. олио

Свързани рецепти