Йорданска супа леща
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Накиснете лещата в студена вода за 4 часа.
2. Нарежете лука и чесъна и ги запържете в малко олио. Добавете и прецедената леща, запържете и нея за кратко. Добавете нарязаните на кубчета домати. Добавете канелата и кардамона и наредете кръгчета лимон върху лещата. Излейте бульона и оставете лещата да ври захлупена 45 минути.
3. Нарежете хляба на филийки, а след това на кубчета и ги разпръснете в плоска тава. Поръсете със зехтин и сол и ги запечете до златисто във фурна.
4. Щом лещата се свари, поднесете супата в купички, поръсена с магданоз и кротони и с резенчета лимон.
2. Нарежете лука и чесъна и ги запържете в малко олио. Добавете и прецедената леща, запържете и нея за кратко. Добавете нарязаните на кубчета домати. Добавете канелата и кардамона и наредете кръгчета лимон върху лещата. Излейте бульона и оставете лещата да ври захлупена 45 минути.
3. Нарежете хляба на филийки, а след това на кубчета и ги разпръснете в плоска тава. Поръсете със зехтин и сол и ги запечете до златисто във фурна.
4. Щом лещата се свари, поднесете супата в купички, поръсена с магданоз и кротони и с резенчета лимон.
Продукти
- 250 г зелена леща 1 глава лук 1 скилидка чесън олио 2 домата 1 ч.л. канела 1 ч.л. кардамон 1 лимон 1 л зеленчуков или пилешки бульон 1 франзела сол 0.5 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус