1. Накиснете лещата в студена вода за 4 часа.
2. Нарежете лука и чесъна и ги запържете в малко олио. Добавете и прецедената леща, запържете и нея за кратко. Добавете нарязаните на кубчета домати. Добавете канелата и кардамона и наредете кръгчета лимон върху лещата. Излейте бульона и оставете лещата да ври захлупена 45 минути.
3. Нарежете хляба на филийки, а след това на кубчета и ги разпръснете в плоска тава. Поръсете със зехтин и сол и ги запечете до златисто във фурна.
4. Щом лещата се свари, поднесете супата в купички, поръсена с магданоз и кротони и с резенчета лимон.

Продукти

  • 250 г зелена леща 1 глава лук 1 скилидка чесън олио 2 домата 1 ч.л. канела 1 ч.л. кардамон 1 лимон 1 л зеленчуков или пилешки бульон 1 франзела сол 0.5 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички