Импровизации в еклер

Импровизации в еклер

Подготовка

1. Кипнете в тенджера водата, маслото, захарта и солта. Сипете наведнъж брашното и бъркайте енергично докато получите гладка и мека топка тесто. В охладеното тесто прибавете едно по едно яйцата като бъркате с миксер или кухненски робот. 2. Намажете добре с масло леглата на тавичка за мъфини. Във всяко сипете по 1 лъжичка от тестото и размажете с пръст по дъното и стените на тънък слой. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кошничките до зачервяване. Ако сложите по-дебел слой тесто ще получите по-високи кошнички.
3. Разбъркайте краве сиренето и квасенат

Продукти

За еклеровото тесто:

  • 125 мл вода
  • 125 мл бяло вино
  • 80 г масло
  • 150 г брашно
  • 0.25 ч.л. сол
  • 0.25 ч.л. захар
  • 4 яйца
  • 100 g varkensbuikspek of speklappen
  • 500 g rauwe gepelde garnalen
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl rietsuiker
  • 1 tl zout
  • 12 stengels sereh of suikerriet

За ментовото сирене:

  • 200 г краве сирене
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 стрък мента

Свързани рецепти