Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Императорска торта

категория 0/5
1. Разтопете маслото. Смесете в купичка пудрата захар и канелата. Вземете плитка кръгла форма за торта или тавичка и я намажете хубаво с масло. Разтопете шоколада на водна баня.
2. Намажете една кора с масло и я поръсете със сместа от захар и канела. Върху нея сложете следващата кора и повторете същото. Така наложете четирите кори. Прехвърлете ги във формата и подвийте краищата им навътре, оформя се борд. Изпечете основата на тортата на 180 градуса за 10 минути.
3. За крема сложете в тенджерка прясното мляко с половината захар и вътрешността на шушулката ванилия. Добавете и студеното еспресо, като оставите около 1 с.л. от него. Отделно разбъркайте жълтъците с останалата захар, кафето и брашното. Добавете горещото мляко към жълтъците, а след това върнете цялата смес на котлона. Бъркайте крема докато заклокочи. Пресипете сладкарския крем върху плосък съд да изстине.
4. Разбийте маслото до пухкавост с помощта на миксер. След това добавете пудрата захар и разбийте отново. Накрая добавете изстиналия сладкарски крем и разбъркайте. Пресипете крема в пош с гладък накрайник.
5. Намажете изпечената основа с разтопения шоколад с помощта на четка. След това нанесете кафеения крем, като започнете от центъра навън. Отгоре поставете прасковите цели или нарязани. С останалия крем направете розички между прасковите.
6. Поръсете тортата с пудра захар и с настърган шоколад.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен