Императорска торта
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разтопете маслото. Смесете в купичка пудрата захар и канелата. Вземете плитка кръгла форма за торта или тавичка и я намажете хубаво с масло. Разтопете шоколада на водна баня.
2. Намажете една кора с масло и я поръсете със сместа от захар и канела. Върху нея сложете следващата кора и повторете същото. Така наложете четирите кори. Прехвърлете ги във формата и подвийте краищата им навътре, оформя се борд. Изпечете основата на тортата на 180 градуса за 10 минути.
3. За крема сложете в тенджерка прясното мляко с половината захар и вътрешността на шушулката ванилия. Добавете и студеното еспресо, като оставите около 1 с.л. от него. Отделно разбъркайте жълтъците с останалата захар, кафето и брашното. Добавете горещото мляко към жълтъците, а след това върнете цялата смес на котлона. Бъркайте крема докато заклокочи. Пресипете сладкарския крем върху плосък съд да изстине.
4. Разбийте маслото до пухкавост с помощта на миксер. След това добавете пудрата захар и разбийте отново. Накрая добавете изстиналия сладкарски крем и разбъркайте. Пресипете крема в пош с гладък накрайник.
5. Намажете изпечената основа с разтопения шоколад с помощта на четка. След това нанесете кафеения крем, като започнете от центъра навън. Отгоре поставете прасковите цели или нарязани. С останалия крем направете розички между прасковите.
6. Поръсете тортата с пудра захар и с настърган шоколад.
2. Намажете една кора с масло и я поръсете със сместа от захар и канела. Върху нея сложете следващата кора и повторете същото. Така наложете четирите кори. Прехвърлете ги във формата и подвийте краищата им навътре, оформя се борд. Изпечете основата на тортата на 180 градуса за 10 минути.
3. За крема сложете в тенджерка прясното мляко с половината захар и вътрешността на шушулката ванилия. Добавете и студеното еспресо, като оставите около 1 с.л. от него. Отделно разбъркайте жълтъците с останалата захар, кафето и брашното. Добавете горещото мляко към жълтъците, а след това върнете цялата смес на котлона. Бъркайте крема докато заклокочи. Пресипете сладкарския крем върху плосък съд да изстине.
4. Разбийте маслото до пухкавост с помощта на миксер. След това добавете пудрата захар и разбийте отново. Накрая добавете изстиналия сладкарски крем и разбъркайте. Пресипете крема в пош с гладък накрайник.
5. Намажете изпечената основа с разтопения шоколад с помощта на четка. След това нанесете кафеения крем, като започнете от центъра навън. Отгоре поставете прасковите цели или нарязани. С останалия крем направете розички между прасковите.
6. Поръсете тортата с пудра захар и с настърган шоколад.
Продукти
- За основата:4 точени кори 100 г масло 4 с.л. пудра захар 1 ч.л. канела 100 г натурален шоколадЗа кафеения сладкарски крем:125 мл прясно мляко 125 мл кафе еспресо 75 г захар 2 жълтъка 1 с.л. брашно 250 г масло 60 г пудра захарЗа гарниране:6 праскови от компот или консерва 2 с.л. пудра захар шоколад за настъргване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни