Иберийски свински ребърца със задушени зеленчуци
1. Нарежете ребърцата на парчета. Счукайте в хаванче зърна черен пипер и поръсете месото с него. Поръсете месото със сол и малко зехтин, разбъркайте.
2. Загрейте тиган, но не силно, и пуснете месото в него. Гответе месото на слаб огън, като го обръщате от време на време.
3. Разрежете зърната бяло и червено грозде на половинки. Добавете ги при месото, когато то е напълно готово. Разбъркайте и излейте чаша червено вино. Щом сосът се редуцира, дръпнете тигана от огъня.
4. За зеленчуците обелете и нарежете на кръгчета моркова. Чушките нарежете на едро. Сипете зехтин в горещ тиган и сипете нарязаните зеленчуци. Запържете за 5 минути, като разбърквате. Добавете захарта, а малко след това и бульона. Разбъркайте.
5. Нарежете доматите на резени, а аспержите на по-дълги парчета. Добавете ги при останалите зеленчуци. Овкусете със сол и черен пипер и гответе до хрупкавост на зеленчуците.
6. Сервирайте зеленчуците за основа, а върху тях месото с гроздови зърна и сос.

Продукти

  • 4 бр. свински ребра 1 връзка зелени аспержи 2 моркова 1 зелена чушка 1 червена чушка 2 домата 1 с.л. кафява захар зехтин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички